maandag, mei 15, 2017

Hieperdepiep, Hoera, Hoera!!!


Ruim vijfentwintig jaar geleden hadden we ter ere van de trouwdag van Jan & Inge een feestje in het 'Bethaniënklooster'. Een voormalig 15e-eeuws klooster op de Wallen in Amsterdam aan de Barndesteeg, waar tegenwoordig vaak concerten worden gegeven en bruiloften en partijen worden gehouden. Afgelopen zaterdag vierden Jan & Inge samen met familie en vrienden het 25 jarig jubileum van die bewuste dag in 1992. Deze keer niet in Amsterdam maar in de 'Engelbertha Hoeve', de tot restaurant verbouwde voormalige herenboerderij 'Welgelegen' uit 1766 aan de Oude Rijn en de rand van Leiden. Het was een mooi feest in deze sfeervolle locatie, met gezellige mensen en veel lekkere hapjes en drankjes!

fragment uitnodiging
Een zilveren bruiloft is ook vaak aanleiding voor een speech of act. Voor die van Jan & Inge hadden zich maar liefst 8 gegadigden gemeld voor één of andere opvoering. Een strakke tijdplanning was het gevolg, 4 minuten per act of wat dan ook, kregen we van de ceremoniemeesters Reinier en Iris, meer niet. Je kon er natuurlijk op wachten, alleen dit feit gaf al aanleiding tot grapjes. Maar ja, zonder planning wordt het sowieso een ratjetoe. Uiteraard werd de soep niet zo heet gegeten als ze op deze bijzondere dag werd opgediend. Want:
Deze dag (te gekke dag) is een geschenk voor jou en mij
Deze dag (mooie dag) te beleven, stemt me blij,
Deze dag (perfecte dag) heeft een eigen dynamiek,
Deze dag (selecte dag) is in eeuwigheid uniek.
(Wat een dag!) deze dag! (Deze dag!) wat een dag!
Wat een uitgelezen, magnifieke dag!


Deze tekst zongen we met z'n vijftienen, onder begeleiding van de zoetgevooisde klanken van de Xaphoon, het bruidspaar luidkeels toe. (Het is het refrein van onze bijdrage t.w. 'Deze Dag', een liedje van Nanne & Ankie, het bekende muzikale duo uit Friesland). Aan de reacties van de feestgangers te merken geloof ik wel dat we een voldoende hebben gehaald, hoewel het daar natuurlijk helemaal niet omgaat. Echter het niveau van de andere acts vond ik dusdanig hoog, dat naar mijn idee een plaats in de top vijf er voor ons niet in zat. Soit, het zij zo! Vooral de muzikale bijdrage van Reinier en Iris maakte indruk, en helemaal toen het bruidspaar zelf zich tenslotte bij hun kinderen voegde, en ze een muzikaal kwartet vormden van topniveau. Een mooier slotakkoord na alle speeches en acts, was naar mijn idee nauwelijks denkbaar.

Na dit alles gingen de beentjes van de vloer op eigentijdse muziek, maar vooral ook op muziek uit de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw.
En voor wie het even wat rustiger aan wilde doen was er de serre, voor een praatje of om foto's of filmbeelden te bekijken van 25 jaar terug. Hilariteit vaak, 25 jaar doet toch wel veel met een mens. Als gezegd, het was een mooi feest, we hebben genoten, Jan & Inge bedankt, hou vol en blijf gezond. Op naar het volgende jubileum van je hieperdepiep hoera, hoera!

Geen opmerkingen: