vrijdag, februari 27, 2015

ontmoetingen aan de Angstel


De Heeren van het leed en de leden van de kaartclub hadden j.l. woensdag een uniek avondje in Abcoude. Beide clubjes kunnen bogen op een geschiedenis die reeds in de jaren zeventig van de vorige eeuw is begonnen. Van het vierkoppige kaartclubje, architectuurjongens die we vooral nog goed kennen van de mooie jaren zeventig en begin jaren tachtig aan de Prinsengracht in Amsterdam, weet ik dat ze drie à vier keer per jaar bij elkaar komen voor een avondje Kraken. Ik ken dat spel niet, en ik wil het ook niet kennen, maar het schijnt een soort variant op Klaverjassen te zijn. Hoe dan ook, het doet er verder niet toe, want ze vertelden dat ze op zo'n avond meer over van alles en nog wat ouwehoerden, dan dat ze aan het kaarten waren. En dat komt mij dan wel weer bekend voor, want in de herenleedclub doen we helemaal niet aan spelletjes, maar we ouwehoeren des temeer. (Zie o.m. onderstaande stukjes over Herenleed in mijn blogarchief.) Het klikte dan ook prima tussen het kaart- en herenleedclubje. Dat was voor beide partijen overigens geen verrassing, want behalve dat we elkaar sowieso nog kennen, behoord één van de jongens tot beide clubjes, en had als zodanig iedereen al aardig bijgepraat!

Café restaurant 'De Eendracht' ligt aan het riviertje de Angstel in het hart van Abcoude. Een prachtig plekje, vooral in de zomer met dat grote terras. Maar ook in de winter kan je daar goed terecht hebben we ondervonden. Het was gezellig druk en de bediening en het eten was in alle opzichten prima. Behalve van alle mooie verhalen en anekdotes die over de tafel heen en weer gingen, hebben we dus vooral ook genoten van zowel het aperitief als het voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en de koffie al of niet met pikketanisie. Een mooie locatie om elkaar te ontmoeten vonden we allemaal, zeker een plek om t.z.t. voor herhaling op terug te komen.

Stukjes in mijn blogarchief over 'Herenleed':

'zeilherenleed' van 1 mei 2006; 'Ruhrgebiet' van 17 oktober 2006; 'De Gouden Hoorn' van 21 maart 2008; 'Schotland' van 7 mei 2008; 'HL + diner' van 17 november 2009; 'omweg naar S.D.C.' van 31 juli 2010; 'Stadswandelingen' van 27 augustus 2010; 'oktjabrskaja' van 8 september 2010; 'Boedapest' van 23 oktober 2010; 'Herenleed' van 11 november 2010; 'kitsch' van 3 februari 2011; 'Mokum versus Herenleed' van 5 mei 2011; 'HL in Hegeraad & De Reiger' van 4 mei 2012; 'traditie' van 27 januari 2013; 'Diner in Muiden' van 29 maart 2013; 'Sail Den Helder' van 2 juli 2013; 'HL + diner II' van 21 november 2013; 'Herenleed & Aaltje' van 31 oktober 2014.

Eind 1982 zijn we met z'n zevenen begonnen met Herenleed, één is overleden, een ander is ver weg gaan wonen en komt nog sporadisch. Standaard zijn we de laatste tien jaar dan ook met z'n vijven. Bovengenoemde stukjes in mijn blogarchief behelzen slechts een gedeelte van alle bijeenkomsten, excursies en gebeurtenissen sinds 1982, en gaan in het bijzonder over activiteiten in het laatste decennium!

Geen opmerkingen: