maandag, februari 25, 2013

4e zondag p.m.


Het sneeuwde als een gek toen ik gistermorgen de gordijnen opende. De zoveelste keer deze winter, een winter die ik zo langzamerhand spuug zat ben. Er lag al een behoorlijke laag, en volgens het weerbericht zou er vandaag nog het één en ander bijkomen. Daar konden ze zo te zien best eens gelijk in hebben. Gewoonlijk blijf ik liever thuis als ze sneeuw en gladheid voorspellen, maar deze keer hebben we de stoute schoenen toch maar aangetrokken, en zijn we richting Echten in Drenthe gereden, alwaar we een afspraak hadden met de familie. Het viel overigens mee, van sneeuwval en gladheid hadden we op de A28 nog nauwelijks last. En geheel conform afspraak stonden we dan ook rond twee uur met z'n allen op een parkeerplaats aan de Oshaarseweg in Echten tot onze verrassing van de koffie te genieten, die J en Y hadden meegebracht. Zo begon onze 4e zondag p.m. een middagje met broers, zussen en aanhang zoals we er al reeds 3 hebben gehad (zie mijn stukjes 1e, 2e en 3e zondag p.m. van resp. 7/5'12, 28/8'12 en 27/11'12), deze keer georganiseerd door J en Y.

De wandeling van ongeveer één uur rond de omgeving van vakantiepark Westerbergen, voerde ons soms door dicht struikgewas en dan weer langs bosrand en uitgestrekte akkers. 't Was af en toe behoorlijk glibberen, door de sneeuw zag je uiteraard niet goed hoe de ondergrond was. Maar goed dat ik laarzen aan had, want op een gegeven moment zakte ik tot m'n enkels in de prut. Peanuts natuurlijk, de wandeling was prachtig! Terug in de auto's reden we met z'n allen achter J en Y aan richting Hoogeveen, maar even verderop, bij café restaurant Bosch-Zicht in Echten, hadden ze tot onze verrassing nog een pitstop ingelast voor een traktatie in de serre op koffie, thee en chocolademelk.

En toen we eindelijk thuis waren bij J en Y, waren we natuurlijk weer aan een hapje en een pikketanisje toe. Er was van alles genoeg, we hebben met z'n allen dan ook onder vrolijk gekeuvel een tijdje behoorlijk zitten snaaien en pimpelen. En toen na verloop van tijd ook de rijsttafel gedekt was, gingen we, nadat we ons allemaal hadden verplaatst, weer gezellig verder. Al discussiërend over van alles en nog wat, van koetjes, kalfjes en kinderen tot onderwijs en politiek, van hak op de tak zal ik maar zeggen, vloog de tijd voorbij. Gezelligheid kent ook geen tijd, maar rond een uur of halfacht hebben we er toch maar een punt achter gezet, en afscheid van elkaar genomen. J en Y bedankt voor alles, het was gezellig, en bij leven en welzijn zien we elkaar over drie maanden terug bij A en M in Zwolle voor de volgende happening.