zondag, december 16, 2012

kerstconcert


Het pittoreske kerkje van de Rooms-Katholieke Parochie 'Heilige Maria Zuivering' aan de Puttense Brinkstraat, staat door de perfecte ruimteakoestiek altijd garant voor mooie, klankvolle concerten. Zo ook afgelopen vrijdagavond weer met het kerstconcert van het Puttense kleinkoor Vol-Luid, waarvoor het kerkje als gegoten blijkt te zitten. Als je niet beter wist zou je kunnen denken dat het kerkje speciaal voor dit kleinkoor gebouwd is. Maar het kerkje dateert reeds van 1939, het is in 1938 ontworpen door de Amsterdamse architect J.J. Hellendoorn (1878-1959) en kleinkoor Vol-Luid bestaat sinds 1996. Maar goed, dit terzijde, ik kwam voor het kerstconcert!

Dat was als gezegd weer mooi. Iedere keer als ik het kleinkoor Vol-Luid hoor, zijn ze weer een stukje beter geworden. Met name als het hele koor zingt, de solopartijen van die en gene vond ik (nog) iets minder. Maar ja, je moet als solist ook wel van goeie huize komen wil je kritiekloos kunnen scoren. En volgens mij lag het met het lied 'What Child is this' ook wel een beetje aan de begeleidende harp, dat ik af en toe een dissonant hoorde. Enfin een kniesoor die daar op let.

Tussen de liederen door werd in drie delen een kerstverhaal voorgelezen genaamd: 'De belofte van de harpspeler' Een verhaal dat in het kort ging over een beroemde muzikant, die door de koning werd gevraagd voor hem te komen spelen. Hij gaat op weg maar belooft zijn vrouw, zijn kind en zijn kleine bruine hondje dat hij Kerstmis met hen thuis zal vieren. En wat de koning ook probeert om hem bij zich te houden en hoe zwaar de weg naar huis ook is, de harpspeler moet en zal zijn belofte nakomen. En aldus geschiedde!



Mooi was ook de samenzang met het publiek, met de canon 'Gloria' en het ons aller bekende 'Stille Nacht' waarmee het concert werd besloten. Na afloop in het café van het naast het kerkje gelegen cultureel centrum 'Stroud' nog even met de koorleden zitten napraten. En zo kwam een einde aan een mooie kerstconcertavond met kleinkoor Vol-Luid.

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.