donderdag, december 27, 2012

diner noël


Elk jaar weer komt het terug, de vraag wat doen we en wat eten we met de kerst? En elk jaar weer zeg ik dan gewoon thuis met hutspot of boerenkoolstamppot met worst en verder geen flauwe kul! Maar helaas wordt mijn wens tot op de dag van heden niet ingewilligd. Jammer, of eigenlijk toch ook weer niet! Want het is toch ook best wel weer leuk om er thuis met z'n allen bij toerbeurten iets meer van te maken. En zo gebeurde het dat we deze keer op 2e kerstdag met z'n dertienen bij C en J aan tafel zaten.

Na de borrel en de hapjes zat de stemming er al goed in, en waren we in meer of mindere mate in-gegeten en gedronken. We waren klaar voor het echte calorieën werk! En dat kwam al snel op tafel in de vorm van met garnalen gevulde tomaatjes uit Harderwijk, romige spinaziesoep uit Zwolle, stoofpot rundvlees met rode wijn, rode kool en aardappelpuree uit Harderwijk en een heuse ijsbom uit Amsterdam!

De Amsterdamse bijdrage zou aanvankelijk bestaan uit een zelfgemaakte kaastaart met bosvruchten, maar om de calorieën te drukken had A'dam op eigen houtje besloten deze keuze te veranderen in een royale ijstaart met chocolade en vanille ijs. Deze z.g. ijsbombe had per 100 gram slechts een voedingswaarde van 1260Kj ofwel 300 kCal.! Ik kan het mis hebben, maar volgens mij heeft A'dam zich met deze herziene keuze aardig vergist. Maar goed, de smaak was er niet minder om.

Het einde van ons genoeglijk samenzijn op deze 2e kerstdag werd ingeluid met koffie en likeur. Iedereen, maar vooral C en J bedankt voor de organisatie en de bijdragen, het was gezellig!

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.