maandag, augustus 06, 2012

verjaardagsfuifje


Al sinds augustus MCMXXIII loopt ze mee op dit ondermaanse. Een heuglijk feit dat ze met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen één keer per jaar viert (zie ook mijn stukjes party van 9-8-'07 en Mater, anno MCMXXII van 10-8-'09). Gisteren was het weer zover, maar voordat je kan gaan fuiven moet er altijd van alles geregeld worden, wie doet wat en hoe! De één haalt de boodschappen in huis, de andere maakt de slaatjes en weer een andere maakt de boel aan de kant, sjouwt met tafels en stoelen, zet de koffie en het gebak klaar en stelt bier en witte wijn koud. Pas dan kan het feest beginnen, laat ze maar komen!

Eén voor één druppelden ze binnen, de eersten die binnen kwamen was het feestvarken zelf en haar jongste dochter met schalen vol lekkere salades. Vervolgens ging het hard, rond vier uur was iedereen binnen. Een relatief klein clubje deze keer, met de jarige mee waren we met z'n één en twintigen. Dat is ook wel eens ruim het dubbele geweest, meer dan de helft is op vakantie of kon anderszins niet. Gelukkig konden we weer met z'n allen buiten zitten. Maar aan het eind van de middag moesten we toch naar binnen, een gigantische plensbui met hagel, donder en bliksem veranderde ons terras in no time in een zwembad. Het mocht de feestvreugde niet drukken, toen de bui over was, waren er al snel weer enkele enthousiastelingen die buiten al pootjebadend verder gingen.

Maar aan alles komt een eind, en zo ook aan dit partijtje. Toen de jarige grandmama eenmaal vertrokken was, ging het snel en droop de één na de andere af. Alleen een select stelletje doorzakkers bleef natuurlijk weer hangen, dat hou je altijd. En ze zorgden er en passant ook nog voor, dat naar mate de flessen leger raakten het alsmaar gezelliger werd en er ook nog werd gedanst. Het heeft nog tot dik in de kleine uurtjes geduurd voor ik de boel kon afsluiten en het licht uit kon doen!

1 opmerking:

Christa zei

De Deurzakkers vonden het errug gezellig!!!