zaterdag, maart 28, 2020

einde v.e. memorabel tv prog.


Gisteravond op TV, samen met ruim 3 miljoen medemensen, naar de laatste DWDD gekeken. Ook dat nog, juist nu door de coronacrisis toch alles al op zo'n zacht pitje draait, houdt een wereldprogramma als DWDD het ook nog eens voor gezien. Erg jammer maar begrijpelijk, na 15 jaar topsport mag het ook wel, aan alles komt een keer een eind. Op een handjevol medewerkers en muzikanten in de coulissen na, zaten Matthijs van Nieuwkerk en Marc-Marie Huijbregts in een verder vrijwel uitgestorven studio op gepaste afstand van elkaar aan de bekende tafel. We zijn alleen, zei Matthijs tegen Marc-Marie, we gaan de laatste DWDD met zijn tweeën doen. Waarna ze middels videoschermen enthousiast werden toegezwaaid door alle redactieleden.

Vervolgens gingen Matthijs en Marc-Marie z.g. 'de zolder opruimen', wat inhield dat ze terugblikten op een aantal saillante fragmenten uit de afgelopen vijftien jaar. Bijvoorbeeld die keer dat Mies Bouwman te gast was. Ze kreeg toen van tafelheer Marc-Marie een vraag voorgelegd over haar immer stralend voorkomen. Hoe dat toch altijd maar mogelijk was. Na enige omwegen en schroom kwam Marc-Marie bij de vraag uit, of de vermeende Italiaanse traditie dat operasopranen vlak voor hun opkomst 'tot een hoogtepunt worden gebracht' daaraan soms ten grondslag lag. De verbijstering op het gezicht van Matthijs sprak bij deze impertinentie boekdelen. Maar de reactie van Bouwman was doodleuk: Ik ga niets ontkennen. Dat was lachen natuurlijk.

Als gezegd, veel memorabele fragmenten passeerden in deze laatste DWDD de revue. Van ingetogen uitzendingen met mooie dialogen tot meer extroverte uitzendingen met prachtige muziek en interessante interviews. Prachtige muziek was er nu ook weer, zo zong Michelle David ter afscheid Aretha Franklins 'Respect' en Ilse de Lange 'Turn Turn Turn' van The Byrds. Waarna Henny Vrienten in zijn zelf geschreven afscheidslied eindigde met de woorden: 'Wij waren en wij waren er, tot nu en tot zover'. Tot slot eindigde Matthijs van Nieuwkerk met de simpele woorden 'fijn dat u keek' en was DWDD verleden tijd.

Geen opmerkingen: