zondag, mei 17, 2015

Veluwse verjaardagssmikkels


Wel lachen natuurlijk als iedereen iedereen voor de gein feliciteert met zijn of haar verjaardag. Daar kon je uiteraard op wachten als je een familiebijeenkomst een familieverjaardag noemt. Een enigszins typisch verschijnsel binnen de familie v.D. waar we vorig jaar na enig gesoebat mee begonnen zijn. (Zie in mijn blogarchief stukje 'Gein in de Betuwe' van 26 mei 2014). Niet meer de verjaardag vieren bij de persoon in kwestie thuis, maar gewoon één keer per jaar voor iedereen ergens in één of andere horecagelegenheid.

Gisteren was dat dus in Putten in het Hampshire Hotel 'Mooi Veluwe' nabij de buurtschap Koudhoorn, alwaar we rond 11.00 uur werden verwelkomd met koffie of thee en gebak. Na dit gebeuren, het zal een goed uurtje later geweest zijn, verhuisden we voor de brunch naar een lange tafel in het restaurant, alwaar we met genoegen tot een uur of drie hebben zitten smikkelen en ouwenelen. Jammer trouwens dat we vanwege de regen niet op het terras terecht konden, maar het was niet anders.

Na drieën hebben we buiten, het was inmiddels droog geworden, wat foto's gemaakt en nog een poosje staan keuvelen. Maar even over halfvier was het voorbij en ging een ieder weer zijns weegs. Het was best wel gezellig, maar wat mij betreft houden we de verjaardagen weer gewoon als vanouds bij iedereen thuis! Voor mij hoeft dat geregel op deze manier niet, niets is verplicht, als je geen zin hebt om je verjaardag te vieren of fysiek op een verjaardag te verschijnen, dan doe je dat toch lekker niet. Geen probleem, even goede vrienden!

Geen opmerkingen: