maandag, april 23, 2012

jazz in estrado


Kwintet 'Acquaphonica' bestaat behalve uit de Italiaanse pianiste, componiste en initiatiefneemster Federica Colangelo uit de Amerikaanse saxofonist Jonathan Bittman, de Nederlandse gitarist Matthijs Tuijn, de Letse drummer Kaspars Kurdeko en de Bulgaarse bassist Mihail Ivanov. Een internationaal groepje dus van vijf jonge musici, die ieder voor zich al op diverse concoursen het één en ander aan prijzen in de wacht heeft gesleept.
Gisteren traden ze op in Estrado, het Harderwijkse muziekpodium voor dit soort gezelschappen. Het was een mooi en ingetogen optreden in het kader van de presentatie van hun nieuwe cd 'Private Enemy'.



Jammer dat er weer zo weinig publiek was. Alles bij elkaar zat er denk ik hooguit een man of dertig in de zaal, de vorige keren toen we hier waren met 'Artvark Saxofone Quartet' en 'Liquid Lefty' (zie m'n stukjes 'saxofoonkwartet' en 'Vrijkaart' van resp. 26/4'10 en 21/4'11) was dat ook al het geval. Mogelijk toch een kwestie van promoten, hoewel er volgens de organisatie alles aan wordt gedaan om het één en ander kenbaar te maken. Het staat in de krant en op internet, en er worden flyers & posters verspreid, wat moet er dan nog meer gebeuren? Het is de locatie volgens sommigen, maar daar geloof ik niet in. Het is waar, Estrado is vanaf de openbare weg niet of nauwelijks te zien, maar het is bij het publiek wel genoegzaam bekend. Bovendien ligt het a.h.w. tegen de oude binnenstad aan. Misschien moeten ze er voor de volgende keer op scholen maar eens wat meer ruchtbaarheid aangeven.

Evengoed was de sfeer prima, we hebben een mooie middag gehad in Estrado. Ik hoop maar dat ondanks de moeilijke tijden en lage opkomst, de plaatselijke overheid dit soort optredens middels de jaarlijkse subsidie blijft steunen.

1 opmerking:

Joke van Doggenaar zei

jazz moet je volgens mij leren luisteren, net als klassieke muziek.Maar ik vond het moelijke muziek, maar ze waren goed op elkaar in gespeeld,dat kan je wel horen.