vrijdag, juli 03, 2009

Urk



Steeds dichter kwam het einde van de zeilvakantie nabij. Maar we wilden er eigenlijk niet aan, de tocht naar onze thuishaven schoven we dan ook steeds weer een dagje op. Zelfs een zondagse aankomst in Urk hadden we er voor over. Niet dat daar iets mis mee is, maar juist op zondag zijn er natuurlijk wel spannender plekken te bedenken dan Urk. Maar goed, die rust daar heeft ook weer voordelen, een mooi plekje aan de Havendam dicht bij de kom, waar we op zondag niet voor hoefden te betalen! Ook niet op maandagmorgen toen ik de havenmeester daar over belde. Wel consequent natuurlijk.

Een wandeling langs de vuurtoren en het monument is altijd vaste prik als we in Urk zijn. Het was helder weer, dus we hadden een prachtig uitzicht over het IJsselmeer en over de dijk van de Noordoostpolder met al die windmolens erop. Het was zo helder, dat we in de verte voorbij het Vrouwezand zelfs het Roode Klif bij Stavoren zagen liggen, en natuurlijk ook het Mirnser Klif en het Mirdumer Klif zagen we op Gaasterland duidelijk liggen.
's Avonds werden we door S en W, die vanaf de 'Poolster' uit Lemmer even langs kwamen met de kinderen, in restaurant 'De Kaap' getrakteerd op een lekker visje.
Dat kan dan weer wel op het zondagse Urk, het is daar zo gek nog niet!

Geen opmerkingen: