maandag, december 01, 2008

ad corpus



Het was alles bij elkaar een druk dagje zaterdag. Eerst huisje gekeken in Leidschendam, toen in Oegstgeest eindelijk een keer museum Corpus bezocht (twee eerdere pogingen om daar binnen te komen waren door stommiteiten van onze kant mislukt, maar driemaal is scheepsrecht zullen we maar zeggen), daarna een hapje in restaurant 'In den Doofpot' aan de Turfmarkt in Leiden, en toen nog naar het verjaardagsfeestje van J en I aan de Bosuilstraat aldaar. Toen we eindelijk thuis waren was het al weer zondag geworden.

Onze eerste poging om museum Corpus aan de A44 in Oegstgeest binnen te komen, was op 19 maart j.l., vijf dagen na de officiële opening door koningin Beatrix. Maar helaas bleek het museum toen voor het gewone publiek nog gesloten. Met excuses voor de foute berichtgeving in deze van de landelijke pers. Ook de tweede poging die we in gezelschap van ma V ondernamen op 3 juni j.l. mislukte. We hadden niet gereserveerd, wat wel had gemoeten. Je wordt namelijk in groepjes ingedeeld en rond geleid en de capaciteit kent zijn grenzen, helaas voor ons zaten ze vol, dus volgende keer beter! Die volgende keer was dus j.l. zaterdag, en nu ging alles goed, maar gezien onze tijdige reservering deze keer hadden we uiteraard ook niet anders verwacht!

Je maakt in het zeven verdiepingen tellende gebouw, dat is gebouwd naar een idee van zakenman Henri Remmers en ongeveer twintig miljoen euro heeft gekost, een wandeling door het menselijk lichaam. Via knie, waar de wandeling begint, kom je onderweg de baarmoeder tegen, met een koptelefoon en 3D bril op lijkt het even alsof je zelf nog in het geboortekanaal zit. Via de ingewanden en alle organen kom je in het hoofd aan, en wandel je middels mond, neus, oog en oor na een tour van een klein uurtje uiteindelijk de hersenpan binnen. Door een zijdeur verlaat je het menselijk lichaam daar, en kun je weer doen wat je wilt. Je kunt in het museumdeel buiten het lichaam al wandelend naar beneden, interactief deel nemen aan allerlei testjes en educatieve attracties, of je neemt de snelste weg via trap of lift weer naar de beganegrond terug.

Een wandeling door het menselijk lichaam, een boeiende excursie was het!

Geen opmerkingen: