zondag, november 23, 2008

Sophisticated



'Purper' in CC Stroud in Putten, dat is een beetje sophisticated in het kwadraat. De optredens van de al sinds 1980 bestaande cabaretgroep 'Purper', hebben volgens mij in dit opzicht bij de meeste mensen nimmer een misverstand opgeroepen. Maar ik vond het verrassend te horen, dat ook een gelegenheid als het 'Cultureel Centrum Stroud' in Putten de poort voor dit mondaine cabaretgezelschap had geopend.

Samen met onze vrienden R en H hadden we een theaterarrangement gereserveerd, d.w.z. eerst een welkomstdrankje en een diner in het restaurant van het Parkhotel in Putten, en dan naar de voorstelling in het CCS. Mede door het genoten aperitief, het welkomstdrankje en de rode wijn, zaten we rond acht uur goed gemutst klaar in de afgeladen grote zaal van het CCS. Allemaal in blijde afwachting van de voorstelling 'PURPER sinds 1980' door cabaretgroep Purper.

Al sinds de oprichting in 1980 bestaat de cabaretgroep uit een wisselend gezelschap. Momenteel bestaat de bezetting uit muzikant Marco Braam (1971), cabaretier Erik Brey (1956, één van de oprichters) Frans Mulder (1953, ook al sinds 1985 bij de groep), zangeres, muzikant, actrice en danseres Gerrie van der Klei (1945, gast-vedette) en Rop Verheijen (1974, zang en toneel). Een sophisticated gezelschap volgens de recensies, die ook weer evenals voorgaande samenstellingen garant staat voor zinnig amusement en close harmony. Een typering waar ik me wel in kan vinden, behalve diverse keren op TV heb ik Purper ook al eens een keer eerder live gezien, een jaar of achtien geleden in de 'Tamboer' in Hoogeveen met het theaterprogramma 'Opus 8'.

Purper kwam deze keer op in traditioneel rokkostuum, en met een vette knipoog naar de waan van de dag, werd er ook nu weer gegoocheld met mooie zinnetjes en meerstemmige samenzang. Muzikale, hilarische en humoristische hoogstandjes, maar ook soms tot tranen toe ontroerend. Vooral het stuk van Frans Mulder waarin hij zittend aan het sterfbed van zijn demente moeder afscheid van haar neemt, vond ik van grote klasse! En natuurlijk vond ik niet alles even goed, sommige stukjes waren hier en daar ook wel eens een beetje flauw, maar dat mocht in het geheel nauwelijks naam hebben. Ik vond het weer een prachtige voorstelling, en uit het ovationele applaus dat 'Purper' na afloop ten deel viel, kon je wel opmaken dat de meeste bezoekers er zo over dachten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Kkn f shw i porn, sex. Kaf v, pyp ujizjl|plc psaugkw p ip wd.