zaterdag, november 06, 2021

Singer Laren versus Singel Blaricum.

De E-Ticket's voor ons bezoek aan Singer Laren waren j.l. vrijdag geldig vanaf 12.40 uur. De covid misére verhinderd nog immer een spontaan museumbezoek op willekeurig tijdstip. Het is niet anders! 

Gewoonlijk nemen we op de A27 de afslag Laren, en rijden we vervolgens via de Eemnesserweg naar het centrum en het Singer museum. Maar J had deze keer maar eens een alternatieve route bedacht, waar ik overigens van meet af aan mijn bedenkingen tegen had. Via de smalle en zeer lommerrijke Blaricummertollaan, die ons langs leuke optrekjes voerde, kwamen we uiteindelijk op de Singel in Blaricum terecht. Foutje, dat is nogeens uit koers raken! Maar via allerlei leuke kronkellaantjes, waar dit schilderachtige dorp om bekend staat, kwamen we gelukkig nog net op tijd in Singer Laren aan. 

In de tentoonstelling 'De ontdekking van het heden' zagen we een honderdtal werken uit een vrijwel onbekende particuliere kunstverzameling. Moderne en hedendaagse kunst, werken van o.a. Picasso, Dalí, Mondriaan, Klee, Miró, Léger en Daniëls. Vrijwel alle grote Europese kunststromingen uit de twintigste en eenentwintigste eeuw waren vertegenwoordigd! Een mooie tentoonstelling, we hebben genoten.

Geen opmerkingen: