zondag, april 02, 2017

Franse klassieker bij vrienden


Zo om de paar maanden komen we met zes vrienden in de middag, als de vijf in het uur zit, bij elkaar. Bij toerbeurten zijn we dan gastheer en gastvrouw, gisteren waren Roel en Herma in Putten de gelukkigen. 't Was nog heerlijk buiten, het eerste flesje werd dan ook in hun ludieke tuinhuisje ontkurkt. We kennen elkaar sinds begin jaren zeventig, er valt dus genoeg te ouwenelen, waarbij we gelukkig niet alleen ouwe koeien uit de sloot halen. Aan de andere kant passeren vaak zoveel onderwerpen de revue, dat ik aan het eind van de avond nog nauwelijks kan zeggen waar we het overal over hebben gehad. Niet erg, zo belangrijk is het nou altijd ook niet. Wat ik doorgaans wel weet is, dat het heel genoeglijk was, en dat we met z'n allen weer lekker gegeten hebben!

Deze keer werden we na een warm geitenkaasje in bladerdeeg als voorafje, verwend met een heerlijke 'Coq au Vin' als hoofdgerecht. Een typisch boerengerecht van het Franse platteland, waarin ze een ouwe haan aan het eind van zijn leven middels een uitgelezen recept met rode wijn en allerlei andere heerlijke ingrediƫnten weten klaar te maken. Een recept dat trouwens veel tijd vergt en een goede planning vereist, maar daar hebben Roel en Herma hun handen gelukkig niet voor omgedraaid. We hebben genoten, het was heerlijk allemaal. Toen al het lekkers wat gezakt was, hebben we ter afsluiting van deze klassieke boerenfeestdis van het Franse platteland, toch nog een mini appelgebakje met koffie naar binnen weten te werken. Roel, Herma, Albert, Hilly en Joke 't was weer gezellig, tot de volgende keer in H'wijk!

Geen opmerkingen: