dinsdag, april 07, 2015

heerlijke Champagne-Brunch!


Hoera...ik word 65, en daarom nodig ik jullie uit voor een gezellige Champagne-Brunch, stond er op de uitnodiging van zus J! Nou gezellig was het zeker, en lekker ook trouwens. Iedereen was er en zette zijn beste beentje voor, onze oude moeder, kinderen, schoondochters, zus, zwager, broers en schoonzussen, 14 in totaal incl. onze gastvrouw en kersverse pensionado. Geweldig zoals ze had uitgepakt, maar eerlijk gezegd hadden we van haar ook niet veel anders verwacht, ongekend zoals zij dat kan. De lange tafel boog door onder een scala aan lekkernijen, heerlijke amuses, fruit, cocktails, garnalen, gerookte zalm, paling, allerlei knapperige broodjes, diverse vleeswaren, vrolijk opgemaakte eitjes, kazen, heerlijke spooms het kon niet op. En bij dit alles was daar de rijkelijk vloeiende champagne, we konden kiezen, brut, sec of demi sec, het was feest, een heerlijk feest! Maar ja, op zeker moment begon ik toch wat klem in mijn broek te zitten. Ik wou nog wel, maar het ging gewoon niet meer. Er was van alles nog genoeg, meer dan genoeg zelfs, maar vol is vol, het was niet anders. Maar ondertussen was zowaar de zon heel uitnodigend achter het wolkendek vandaan gekomen, en dat was natuurlijk weer heel mooi. En zo kon het gebeuren dat we even later met z'n allen buiten zaten te genieten van een vriendelijk voorjaarszonnetje!

En toen we daar in dat warme voorjaarszonnetje een beetje waren uitgebuikt, kwam er ook weer een fles op tafel. En ook dat was weer mooi, prima sfeertje. Ernst en luim wisselden elkaar af, want onvermijdelijk kwamen we natuurlijk ook op de zware operatie die zwager C a.s. woensdag in het Isala Ziekenhuis in Zwolle te wachten staat. Want hoe gezellig het ook was, ook daar was toch iedereen in zijn achterhoofd behoorlijk mee bezig. Het kwam voornamelijk door de positieve grondhouding van C zelf, dat we die middag in ons doen en laten de ongerustheid niet de boventoon hebben laten voeren. Maar we zullen voor hem duimen, duimen voor een alleszins succesvolle operatie, en we wensen C, G, kinderen en kleinkinderen de komende tijd heel veel sterkte toe!

Geleidelijk aan werd het een beetje fris buiten. Het was ook wel mooi geweest, tijd om afscheid te nemen, aldus geschiedde. J nogmaals bedankt voor het lekkers en alle moeite die je hebt genomen om het ons zo naar de zin te maken. Maar ja zoals je zelf al zei, je word ook maar één keer 65. Desalniettemin, op naar een volgend jubileum, en nog vele gezonde jaren toegewenst!

4 opmerkingen:

joke van Doggenaar zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
joke van Doggenaar zei

Ik heb genoten van het moment,
heerlijk was het allemaal
Mooie momenten om te onthouden.

Janny V. zei

Bedankt voor de lovende woorden. Ik heb het inderdaad als een heel waardevolle dag ervaren. Intiem en compleet, incl. Mama. En inderdaad, de laatste dag vóór Charles zijn opname. Welkome afwisseling, en al dachten we allemaal aan de zware ingreep en de spanning... op die middag was er ook ontspanning, warmte en gezelligheid. Fijn moment.

Geke zei

Een waardevolle, gezellige middag en verjaardag. Wat kan het snel veranderen in ons leven. Dus gekoesterd deze feestelijke familiemiddag!