zondag, november 24, 2013

Jubileumconcert


Gisteravond naar het 15-jarig jubileumconcert geweest van kleinkoor 'Vol-Vuid' in Putten. Een gezamelijk optreden in de gereformeerde kerk met 'Clarinet Choir Windstreken' uit Harderwijk, die in deze als gast was uitgenodigd. Het was een prachtig concert met een heel gevarieerd programma. Als vanouds zong Vol-Luid onder leiding van Hetty van Beek weer 4-stemmige bekende en minder bekende liederen uit vervlogen tijden, waaronder een paar aardige bewerkingen van Schubert's Forellen-lied.

Maar 'Clarinet Choir Windstreken' liet zich uiteraard ook niet onbetuigd. De klarinettisten lieten prachtige muziek van onder andere Debussy, Bartok, Dvorak en Scott Poplin horen. En samen met Vol-Luid werden de 4 Redeloze Zangen van Albert de Klerk en Daan Zonderland ten gehore gebracht.



Het was weer een mooi muzikaal avondje, prachtig gezongen en geblazen. En de fraaie ruimte akoestiek van dat Puttense kerkje aan de Achterstraat voegde a.h.w. aan het geheel van klanken een dimensie toe.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk geschreven over ons koor en windstreken. Ik heb lekker gezongen, de dirigente was tevreden over het koor.'k hoop dat je hebt genoten Evert. En bedankt voor het filmen.

Joke.

Geke zei

Klinkt erg mooi,vooral met de klarinetten erbij een mooi geheel.Heb genoten.