woensdag, november 13, 2013

7e zondag p.m.


Rond twee uur melden we ons afgelopen zondag bij C & G in Kampen voor de 7e zondag post meridiem. We kregen gelijk te horen dat het achteraf beter geweest zou zijn als de familiemiddag een half uurtje eerder was gepland, want ze hadden het plan bedacht om naar 'Paleis Het Loo' te gaan in Apeldoorn. Jezus, moet dat nou dacht ik heimelijk, een half uur is dan nog krap, helemaal als we rond het borreluurtje weer in Kampen willen zijn. Een geintje bleek later, maar ze hadden me wel even tuk!

Met z'n zevenen waren we deze keer, absent waren J & Y, die waren lekker andere dingen aan het doen op Schiermonnikoog. Het echte plannetje dat C & G voor deze middag hadden bedacht, was een bezoek met rondleiding aan de Koggewerf in Kampen. Leuk, toen we nog een zeilboot hadden lagen we regelmatig in de naast gelegen jachthaven. Ik ken het Koggeschip en de Koggewerf goed, maar blijf het een boeiende en zeer tot de verbeelding sprekende plek vinden.

De Kamper Kogge
Ik was dan ook blij verrast met de welbespraakte gids op de Koggewerf. Die wist me nog weer allerlei wetenswaardigheidjes te vertellen over de tijd van De Hanze en De Kogge. Overigens had ik af en toe wel een beetje met de man te doen. Kennelijk een geval van longemfyseem, regelmatig kwam hij in ademnood en moest hij zich even inhouden om bij te tanken. Desalniettemin moesten we achter zijn gedreven missie omwille onze planning uiteindelijk zelf nog min of meer een punt zetten.

Eindelijk zat de vijf in het uur, het vermaarde borreluurtje was aangebroken. Altijd weer gezellig, lekkere hapjes werden aangedragen en al of niet bekende en onbekende sterke verhalen deden om de open haard weer de ronde. En toen we een paar uurtjes later aan de feestelijk gedekte tafel werden uitgenodigd, ging de voortreffelijke aardappelgratin en/of lasagna er ook nog weer in als koek. Met een toetje, koffie, likeur en een blik op de fraaie schildercreaties van G, hebben we de mooie middag in Kampen stijlvol afgesloten.

2 opmerkingen:

Charles en Geke zei

En zo was! Weer een gezellige middag gehad met gezellige mensen, dat scheelt natuurlijk wel.

Evert zei

Wat klinkt dat weer super gezellig. Leuk dat jullie dat doen zeg!