maandag, augustus 26, 2013

6e zondag p.m.


Zondag post meridiem, op Y na was gisteren iedereen weer van de partij op onze zondagmiddagontmoeting, de 6e alweer. Een traditie waar we vorig jaar in Harderwijk (zie mijn stukje 1e zondag p.m. van 7 mei 2012) op zondag 6 mei mee begonnen zijn. Toen de laatsten gisteren rond 2 uur 's middags arriveerden, brak gelijk het zonnetje door. Mooi, de weergoden waren dus met ons! Als gewoonlijk begonnen we ook nu weer de zondagmiddagontmoeting met koffie, thee en gebak. En voor je er erg in hebt, ben je dan zo anderhalf uur verder. Helemaal als je zoals deze keer met z'n allen lekker op je gemak in het zonnetje zit te ouwenelen. Maar goed, rond halfvier zijn we toch maar tot actie overgegaan, en zijn we met twee auto's naar Staverden gereden voor een wandeling aldaar.

Dit gebied kennen we zolangzamerhand als onze broekzak, maar het blijft toch altijd maar weer een prachtig gebied om te wandelen. Evenals wij met z'n tweetjes de afgelopen winter (zie mijn stukje 'wandeling' van 22 februari j.l.) hebben we nu met z'n allen de z.g. gele route tegen de wijzers van de klok in gelopen. Een rondje van ca. 3 km die ons door loofbossen voerde en langs graslanden, akkers, beekjes en witte pauwen, en ons tenslotte enigszins van de gele route deed afwijken voor een wandeling door de fraaie kasteeltuin.

Rond vijf uur zaten we weer bij ons achter op het stoepje. Tijd voor een versnapering, altijd weer gezellig, helemaal na een paar wijntjes. Maar ja, op een bepaald moment moesten J en ik toch aan het werk, want er moest natuurlijk ook nog wel wat gegeten worden. De sappige meloen met rauwe ham vooraf ging erin als koek, en wat we daarna in de buitenlucht op de skottelbraai hebben geroerbakt, deed daar volgens bartjes, ondanks of misschien wel dankzij een paar kritische noten van omstanders, niet voor onder. En nadat we het toetje van ijs en slagroom en de afsluitende koffie met al of niet een pikketanisje hadden weggewerkt, was het feestje voorbij. Ik heb genoten, we hebben elkaar allemaal weer even gezien, waren weer bijgepraat en hebben gelachen om komische verhalen. In de volgende zondagmiddagontmoeting die we bij leven en welzijn over ca. 3 maanden in Kampen zullen hebben, kan ik me nu al verheugen.

Geen opmerkingen: