zaterdag, mei 07, 2011

wandeling



Waar de chat-rubriek achterop de Volkskrant tussen een onbekende opa Bé uit Hummelo met zijn voor mij al even onbekende kleinzoon in Amsterdam al niet toe kan leiden. Het heeft Wim van Til (Leiden, 1955) dichter en oprichter van het Poëziecentrum Nederland in elkgeval geïnspireerd tot een tip aan Opa Bé. Opa Bé moest zijn kleinzoon in de grote wereldstad maar eens chatten dat er in Hummelo tussen Pasen en Pinksteren hele mooie dingen te zien waren.




Het was mooi weer, en voor mooie dingen zien zijn we altijd wel te porren, dus hop wij naar Hummelo! Daar, op het Achterhoekse landgoed Enghuizen, hebben ze een fraaie Kunstwandelroute uitgezet van ca. 3,5 km lang, met Hotel Café Restaurant 'De Gouden Karper' als start- en eindpunt. Langs de route, die ons door een prachtig landschap voerde, waren op diverse plaatsen kunstwerken opgesteld en/of in bomen gehangen, zoals o.a. de vrolijk in de wind dansende saters, en er was op veel plekken poëzie van de dichtersgroep 'De Omsmeders' te lezen.




Het was Koninginnedag toen wij de KWR liepen, dat zal mogelijk de verklaring kunnen zijn dat we maar zo weinig medewandelaars hebben gezien op de route. Wel zo lekker trouwens, dat je niet bij elk kunstwerk of gedicht staat te dringen om een glimp op te kunnen vangen. Integendeel, we hebben daar in een dromerige rust van de kunst en het landschap kunnen genieten!

Geen opmerkingen: