maandag, mei 23, 2011

pedaalriddertjes



Zaterdagochtend j.l. zaten we om halftien al in het zadel. Wel vroeg, maar het mooie weer nodigde uit tot actie. Over het prachtige fietspad door de weilanden nabij Hierden, deels langs de rietkragen van het Veluwemeer, peddelden we goedgemutst oostwaarts richting Elburg. Bij het 'Plashuis', wat oud Nunspeters volgens mij nog steeds 'Nunspeet aan Zee' noemen, een pitstop gemaakt met koffie en appelgebak. Een plek met jeugdherinneringen, al is er wel veel veranderd. Samen met zusjes, broertjes en vriendjes kwamen we daar vroeger vrij regelmatig met onze ouders om te zwemmem en te kanoën.

Ons volgende rustpunt was op de tot monument verheven fundamenten van de 'Sint Ludgeruskerk' (ca. 1100 na Christus) aan de Oude Zeeweg in Doornspijk. Verrassend, zo midden in the middle of nowhere, vlak aan het Veluwemeer, ik wist totaal niet van het bestaan af. Een prachtige plek midden in de natuur, met ook nog een vogelkijkhut net achter de rietkraag even verderop.

Aan de lunch, weer even later in Elburg op het terras van restaurant De Haas, waren we helemaal toe. Even een uurtje lekker zitten, pilsje d'r bij en kijken naar de mensen om ons heen, want die waren er zat. Het was ontzettend druk in het stadje, dat merkten we pas echt goed toen we weer verder wilden. Door al het gedrang koste het ons gewoon moeite om de stad uit te komen met de fiets aan de hand. Maar eenmaal door de Vischpoort ging het weer als gesmeerd.

Het fietspad langs het Veluwemeer in de Flevopolder is ook prachtig, wel een beetje jammer dat we de wind tegen hadden. In de bosjes viel het nog wel mee maar op de dijk, het laatste rechte eind wanneer je Harderwijk alweer ziet liggen in de verte, was het wel afzien. Maar door ook hier een korte pitstop met een drankje nabij de Krooneend in te lassen, viel het uiteindelijk toch weer mee. Het laatste stukje over de brug, en dan omlaag en weer omhoog onder aquaduct Veluwemeer door was een fluitje van een cent, maar evengoed waren we blij dat we er waren. Het was een prachtige fietstocht, maar ook onze eerste wat grotere tocht dit voorjaar, 59 km stond op m'n tellertje. Dat valt dus eigenlijk best nog mee, maar toch hebben we goed gevoeld dat er aan onze conditie nog wel het één en ander moet worden bijgespijkerd.

In Harderwijk was het Kulting, d.w.z. van allerlei muziek- en dansgroepjes in de binnenstad op straat, bovendien was er ook nog Kermis op de boulevard. Een drukte van belang dus, maar heel gezellig. Toch zijn we niet lang blijven hangen, we hadden het een beetje gehad en wilden naar huis. Omdat we er toch langs kwamen, hebben we op het Kerkplein nog vijf minuten staan luisteren naar een shantykoor uit Bolsward, maar even later zaten we mooi met een wijntje in onze eigen tuin!

1 opmerking:

Christa zei

mooi eindje gefietst!