zaterdag, april 10, 2010

Ons' Lieve Heer op Solder



Bij 'Salto' de publieke omroep Amsterdam in 'Pakhuis De Zwijger' moest ik woensdag even zijn, hooguit een uurtje. Woensdag is ook de dag van de lunchconcerten in het Concertgebouw, kwam dat even mooi uit! En J vermaakte zich een paar honderd meter verderop in het 'Muziekgebouw aan 't IJ' wel eventjes met een boek en een kop koffie. Zo is het gegaan, rond half twaalf reden we geheel volgens plan richting van Baerlestraat waar het lunchconcert om halféén zou beginnen. Mooi op tijd dachten we, nee dus, ja als we lopend gegaan waren, dan misschien wel. Nu zaten we vast in het verkeer met al die rottige wegopbrekingen en omleidingen, stom we hadden het kunnen weten. Toen we even over halféén toch nog in het Concertgebouw stonden, konden we in de hal op TV ons gemiste concert volgen, maar daar hadden we geen zin in. Buiten in het zonnetje, gezellig op het terras van 'Brasserie Keyzer' pal naast het Concertgebouw, hebben we moeiteloos onze frustratie weg kunnen drinken en eten. Andere keer beter!

Ons volgende plannetje, een bezoek aan museum 'Ons'Lieve Heer op Solder' aan de Oudezijds Voorburgwal verliep probleemloos. Als je de open restauratiewerkzaamheden van het 17de eeuwse katholieke kerkje op zolder, compleet met galerijen, altaar en 150 zitplaatsen tenminste niet als probleem ziet. Beetje jammer datwel, maar we kregen wel een goed idee van de ruimte in het prachtige 17de eeuwse grachtenpand, en er hingen uiteraard ook tekeningen en foto's van wat het was en ging worden. Volgens planning moet de restauratie en de uitbreiding van museum 'Ons' Lieve Heer op Solder' geloof ik medio 2011 zijn voltooid.



Zo bezoek je bij tijd en wijle toch altijd wel een plek, waar je tot nog toe niet geweest was. 'Ons' Lieve Heer op Solder' was zo'n plek, in al die jaren was ik er nog nooit binnen geweest.

Geen opmerkingen: