zondag, april 25, 2010

cadeau



De datum was lang tevoren al afgesproken, niettemin had iedereen, op S en mezelf na, gisteren toch eerst nog weer wat anders te doen. J moest met haar koor tot iets over het middaguur optreden in de Catharinakapel, C moest eerst nog naar Joga en E had tot twee uur open dag op zijn muziekschool. Dat is nogeens afspraken maken! Maar goed, nadat we rond halfdrie E in Amsterdam ook hadden opgepikt reden we eindelijk volgens plan richting Schiedam, naar het Stedelijk Museum aldaar. Hopend maar niet in een file verzeild te raken, want dan konden we het schudden, om vijf uur gingen de deuren toch echt dicht. Maar dat viel gelukkig mee, een goed uurtje later waren we binnen en liepen we ons te vergapen aan 'Meisjes met koffers' een bijzondere expositie van gouaches van Alex van Warmerdam verwant aan zijn films, toneelvoorstellingen en gedichten.

Het uitje met het basisgezin uit de vorige eeuw als cadeau, was een keuze van J. Wel bijzonder, dat rondrijden met drie veertigers op de achterbank. Naar achteren meppen met een landkaart om het gezeik een beetje in te tomen, zoals we vroeger wel eens deden tijdens een (te)lange autorit kon natuurlijk niet meer. Maar dat was trouwens niet nodig ook, integendeel! Genoeglijk keuvelend over van alles en nogwat werden de kilometers geslecht.

Na eerst nog een aperitiefje in de zon op een Schiedam's terrasje, gingen we weer richting Amsterdam. Daar hadden we tussen zeven en halfacht besproken bij 'Lieve', een Belgisch restaurant aan de Herengracht. Met onze keuze daar voor het z.g. 'Barok Menu', bestaande uit diverse kleine hapjes met poëtische namen als Luie wijven frites, lam geslagen, zo gepiept, grens gevalletje, dronken druifjes, gerechtigheid en nog veel meer, was niets mis. Heerlijk, de ambiance was ook prima, alleen jammer van de herrie. Aanvankelijk drong het nog niet zo tot ons door, maar na een poosje werden we er een beetje moe van, althans ik wel. We konden ons slechts met de grootste moeite verstaan maken aan ons tafeltje. Een beetje irritant!

Maar ondanks deze dissonant in het hele gebeuren die dag, heb ik genoten van alles. Wat mij betreft doen we dit nog eens vaker zo.

2 opmerkingen:

Christa zei

Goh klinkt gezellig!! Was het ook. ;-) Leuke collage trouwens

Anoniem zei

Mooi cadeau he! Joke