dinsdag, maart 29, 2022

de 23e zondag p.m.

Op 20 maart j.l. kregen we van Jan en Yvonne onderstaande App.: 
Dag allemaal, 
Volgende week zondag Brussendag. Wij verwachten jullie hier om 11.30 uur, want we willen graag dan uitgebreid lunchen. Na de lunch maken we een korte wandeling (ong. 2km) waarna we naar een Horecagelegenheid gaan voor een borrel en/of wat anders. Van daaruit nemen we afscheid. We hopen op mooi weer en tot volgende week. 

Voor het eerst geen zondag p.m. maar een zondag a.m. dacht ik, al was het uiteraard maar voor een half uurtje. En dat we, alvorens aan het actieve deel van de dag begonnen, eerst uitgebreid gingen lunchen was ook eens wat anders dan het gewoonlijke diner achteraf. Leuk, maar de realiteit pakte enigzins anders uit dan gepland. Iedereen kwam te laat, in plaats van 11.30 uur kwamen we door een file op de A28 pas rond 13.00 uur aankakken, dus toch weer in het p.m. deel van de dag! 

(PS Oorzaak van de uren lange file op de A28 was een gecrashte Lamborghini ter hoogte van De Lichtmis. De Lamborghini was door onbekende oorzaak tegen de vangrail geklapt, waarbij zowel de peperdure sportwagen als een substantieel deel van de vangrail total loss raakten. Gelukkig is daarbij wonder boven wonder niemand gewond geraakt. Maar ja, we hebben wel zo'n zes kwartier stilgestaan.)

Goed, genoeg gezeurd, er was met ons gelukkig niets aan de hand. Alles schoof in tijd alleen maar iets verder op dan gepland, dat was het enige. We werden met z'n allen door Jan en Yvonne dan ook hartelijk verwelkomt op hun zonnige terras met koffie en koek. Na een tijdje heerlijk in het zonnetje te hebben bijgepraat, ging de sessie binnen aan een 'uitgebreide lunchtafel' vrolijk verder met zelfgemaakte soep en allerlei heerlijkheden met en zonder brood. En ja, na al het lekkers waren we dan toch toegekomen aan de korte wandeling, het meer actieve deel van de dag zal ik maar zeggen. Daartoe hadden Jan en Yvonne een wandelroute uitgedacht in Echten, we moesten dus eerst even een stukje met de auto. Maar dat was de moeite waard, het resultaat was een prachtige wandeling van om en nabij 4km (dus niet ong. 2km).

In 'Paviljoen Nijstad', een leuk restaurant aan de rand van een grote plas nabij Hoogeveen, hebben we alvorens afscheid van elkaar te nemen een tijdje zitten borrelen. Gezellig, aan zo'n traktatie waren we op de één of andere manier ook al weer aan toe geraakt, bedankt J en Y. Na het aperitief hebben we met z'n allen nog even een poosje over de sfeervolle plas staan staren en elkaar tenslotte een goede thuisreis gewenst. Volgende p.m. bij leven en welzijn over 3 à 4 maanden bij A en M in Zwolle.

1 opmerking:

JeeVeeKaa zei

Dag Evert,
Mooi verslag van een geslaagde Brussendag.
Achteraf bleek dat de Lamborghini de macht over het stuur verloor bij ons. 300km/uur boven op het viaduct bij de Lichtmis.
Eigenaar is/was een jonge man (29 jaar) inmiddels miljonair geworden met zijn bedrijf dat peperdure oldtimers volledig opknapt tot vrijwel nieuw.
Los van dat ongein hadden we gelukkig nog de hele middag voor ons. Weliswaar hadden wij zelf de lunch wat langer gewild, maar ook dit soort onverwachte zaken zorgen voor improvisatie. hartstikke geluk gehad met de sfeer en het weer. Fijn dat jullie het prettig hebben gehad. Tot de volgende keer
Groet,
Jan en Yvonne