dinsdag, september 04, 2018

pedaalridders van Ravenstein


Afgelopen zaterdag hebben we weer ons jaarlijkse lintje gescoord, de vierentwintigste alweer. Deze keer in de omgeving van het mooie vestingstadje Ravenstein aan de Maas. Aan de jaarlijkse lintjesregen binnen de familie van Doggenaar gaat sinds 1995 een gezellig fietstochtje vooraf van 30 à 40 km, waarin één of twee pitstops met een drankje zijn opgenomen en een afsluitend etentje.

Onze fietsroute op 1 september 2018, ca. 30 km.
Het weer speelde mee, de hele dag volop zon. En dan dat landschap, naar mijn mening één van de mooiste landschappen binnen onze landsgrenzen. Mede ontstaan door intensieve samenwerking van mens en natuur, de rivier de Maas in dit geval. Op het pontje Batenburg - Demen kregen we zowaar een dagvisum voor de vrijstaat Land van Ravenstein, waarmee we succesvol een beroep konden doen op het z.g. Tiendrecht. Het recht om 10% korting te bedingen op koffie of thee met gebak. Of één van ons tienen dit voorrecht heeft genoten is mij niet bekend, maar het is natuurlijk een leuke geste. Land van Ravenstein, de Vrijstaat herrezen. Prachtig toch!

Het 24e lintje.
Aan de Marktstraat in het centrum van Ravenstein hebben we met een etentje in restaurant 'De Keurvorst' een punt gezet achter een zeer geslaagde fietstocht. Volgend jaar hebben wij bij leven en welzijn de organisatie van de vijfentwintigste fietstocht op ons genomen die Ad, mag ik aannemen, met een zilveren lintje zal gaan belonen. Maar dat duurt nog even, we zullen het zien!

Geen opmerkingen: