zaterdag, januari 04, 2014

Een beter oord!


Carla uit A'dam stuurde me vandaag een aardig filmpje toe, getiteld 'A Better Place|Playing For Change' Een betere plek, spelen voor verandering! Het filmpje dat in 2012 op de Internationale Dag van de Mensenrechten is uitgebracht, wil laten zien dat de ware verandering voor het welzijn van iedereen uit de harten van de mensen moet komen. Muziek verbind mensen en kan van dit ondermaanse voor iedereen een beter oord maken!



Cynisme kwam even heftig om de hoek kijken, maar die liet ik er deze keer niet in! Ontroering en geloof in een betere wereld was hier meer op z'n plaats. Hoe dan ook, ik werd er even heel blij van!

De dag van de mensenrechten is een dag die jaarlijks wereldwijd wordt gevierd op 10 december. Deze datum werd gekozen door de Verenigde Naties ter viering van het feit dat op 10 december 1948 de Universele verklaring van de rechten van de mens werd aangenomen door de Algemene vergadering. De viering werd ingesteld in 1950, toen de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde om deze gebeurtenis te vieren.
De dag is een hoogtepunt op de kalender in het VN-hoofdkwartier in New York City. Elke vijf jaar wordt op deze dag de mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties uitgereikt. Veel andere mensenrechtenorganisaties, zoals Amnesty International, grijpen deze dag aan om nog eens extra aandacht te vestigen op aandachtspunten, of om eigen prestaties op het gebied van mensenrechten te vieren.
Wereldwijd is er slechts 1 uitzondering op de datum waarop de dag wordt gevierd. In Zuid-Afrika viert men de dag op 21 maart ter nagedachtenis aan het Bloedbad van Sharpeville. Aldus Wikipedia.

1 opmerking:

Christa zei

Cynisme is eigenlijk het meest fnuikende wat er is. Nooit voor willen kiezen ook al ligt het soms best voor de hand.