zaterdag, januari 25, 2014

Boulevardbeelden


Een ons aangeboden vijf gangenmenu in 'De Eetkamer van Scheveningen' wilden we gisteren combineren met een bezoek vooraf aan het Haagse Gemeentemuseum. Maar dat liep een beetje anders, een werkbezoekje in Amsterdam liep iets uit, en in Den Haag miste ik een afslag waarna we vervolgens ook nog vast liepen in de spits. Het museumbezoek konden we vergeten! Jammer, maar met een wijntje in restaurant 'de Dagvisser', uitkijkend over de ons zo bekende (jacht)haven, waren we de lichte teleurstelling snel te boven.

Vervolgens hebben we, na een rondwandelingetje in het havengebied, de auto nabij museum 'Beelden aan Zee' geparkeerd. Daar hebben we ons op de boulevard een tijdje vermaakt bij de sprookjesachtige beelden van de Amerikaanse beeldhouwer Tom Otterness, die daar na de renovatie van de boulevard een nieuwe plek hebben gekregen. Een mooiere entree kan museum 'Beelden aan Zee' zich volgens mij niet wensen. En met de beelden is uiteraard ook een aparte dimensie toegevoegd aan de boulevardbeleving. De beeldengroep bestaat uit drie grote en twintig kleinere beelden, waarvan de uit de kluiten gewassen Haringeter het icoon van de boulevard is geworden. Het zijn allemaal in brons gegoten beelden die over wereldwijd bekend staande sprookjes gaan zoals Pinocchio, Gulliver, Hans en Grietje en Geppetto.



Dit korte animatiefilmpje is in opdracht van de gemeente Den Haag gemaakt. De film toont de zelfstandige zoektocht van de beelden naar hun nieuwe locatie op de gerenoveerde boulevard van Scheveningen.

Prachtig, maar na al dit moois waren we toe aan ons vijf gangenmenu in 'De Eetkamer van Scheveningen' een paar straatjes verderop. En daar hebben ze ons culinair een goed deel van de avond aardig weten te verwennen, nog bedankt E!

Geen opmerkingen: