vrijdag, januari 04, 2013

Familieconcert


We zaten d'r mooi bij gisteravond op rij twaalf. Stoel 1, 3, 5 enz. t/m 15, acht stoelen op rij, wij en onze kleinkinderen, in leeftijd variërend van tien tot zestien jaar. Vol overgave luisterend naar een mooi familieconcert in de grote zaal van 'Schouwburg Almere' met de muzikale broertjes Jussen en het Gelders Orkest o.l.v. dirigent Bas Wiegers. De jonge in de wereld van klassieke muziek furore makende pianisten Arthur Jussen (16) en Lucas Jussen (19) hebben ons daar o.a. met een uitvoering van Poulencs Dubbelconcert eens even goed laten horen, hoe ondeugend en vrolijk muziek kan zijn!

Maar voor het zover was, hebben we in 'Grand Café Le Baron' aan de Grote Markt in het stadshart natuurlijk wel eerst een gezellig hapje gegeten. Met stokbrood, pesto en een drankje vooraf, ging de zalm, slibtong, kip of spareribs er daarna in als koek. De wandeling door het nog (kerst)feestelijk verlichte stadshart van Almere was prachtig, het was gezellig druk. De schouwburg van Almere aan de Esplanade kon niet missen. Sinds het afgelopen voorjaar staat de naam met grote letters hoog op de gevel van de reeds in 2006 opgeleverde schouwburg. De Japanse architecten Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawavan van bureau SANAA hadden namelijk bedongen dat het aanzien van de gevel de eerste vijf jaar niet veranderd mocht worden. (zie ook mijn stukje 'Stadshart Almere' van 6 november 2006)

Zoals gezegd het concert was prachtig. Een ergerlijk dissonantje vond ik echter het tenenkrommende koppel wat de verschillende stukken aankondigde en ook nog eens de broertjes Jussen kort intervieuwde. Ze voerden een soort van spreekstalmeesterachtige act op die in een circus nog tot een fluit protest zou hebben geleidt, laat staan in een concertzaal. Wat een stel flapdrollen, alsof ze met een zaal vol debiele kinderen te doen hadden. Maar goed, ik heb mijn avond er natuurlijk niet echt door laten verpesten, daar duurde het optreden van die twee te kort voor. Het deed me trouwens deugd, toen ik mijn kleinkinderen na afloop hoorde zeggen dat ze van de muziek hadden genoten, maar dat gezwets van die twee halve garen maar raar hadden gevonden.

Na afloop kregen we in de foyer nog een drankje van het huis aangeboden. En het reeds beloofde IJstoetje hebben we onderweg tijdens de wandeling naar de parkeergarage nog ergens in het stadshart opgeduikeld. Al likkend aan onze koude lekkernij vervolgden we ons pad naar de auto's. Een half uurtje later waren we thuis, einde van een leuk avondje muziek samen met onze kleinkinderen in Schouwburg Almere.

1 opmerking:

Christa zei

Ik denk voor J en K hun eerste echte concert. Leuk dat ze dat hebben meegemaakt.