dinsdag, mei 01, 2012

Koninginnedag


Het glooiende landschap tussen Harderwijk en de buurtschap Duinen iets ten zuiden van Hierden, lag er 's morgens in de stralende zon prachtig en open bij. In mijn ogen is het één van de mooiste gebiedjes in deze regio. Het was met weing of geen wind dan ook een genot om daar te fietsen. Op de terugtocht verzeilden we in Hierden in een opstopping van versierde boerenkarren, tractoren en vrachtwagens. Kennelijk waren ze zich al aan het terugtrekken, want kinderen hebben we niet gezien, mallotig al dat oranje op zo'n lege stoet grof geweld.

Met de fiets was er in de stad door een vloedgolf aan oranjevierders geen doorkomen aan. Je kon bij wijze van spreken over de hoofden lopen. Gauw naar huis, en met vaag op de achtergrond het geroezemoes van de binnenstad, zaten we even later op ons eigen terrasje in een oase van rust aan de koffie. We gaan misschien vanmiddag nog wel een keer in de binnenstad kijken, terrasje pikken en wie weet speelt er ergens nog een leuk bandje.

Maar 's middags was het een nog groter gekkenhuis in de stad. Op het Kerkplein de bekende koninginnedag spelletjes zoals koekhappen en zaklopen, verder viel de drukte daar wel mee. Wel liepen we daar onze kleindochter tegen het lijf, die zo te zien met veel plezier de ukkies assisteerde bij het sjoelen. En in de Kerkstraat hadden ze nabij de hoek Bruggestraat een discoinstallatie en een dranktentje geïnstalleerd, waar de volumeknop kennelijk alleen nog maar op maximum kon, terwijl de drank maar bleef stromen. Met veel moeite en geduld hebben we op één van de terrasjes op de Markt een drankje en een zitplaats weten te bemachtigen. En op het bordes voor de muziekschool deed volgens mij blaasorkest de 'Zwolse Stroatklinkers' hevig z'n best, om met behulp van enkele gigantische speakers de mensen van het plein te blazen. We hebben het daar maar bij één consumptie gelaten, want we zaten ook nog eens onder een boom met een vogel die toevallig Jo. op het hoofd poepte. Via de nieuwe doorgang nabij restaurant 'Hortustuin' kwamen we in het relatief rustige 'Hortuspark'. Omdat de aardbeien bij de HEMA op waren moesten we vrij lang wachten op onze ijscoupe, (waar ze trouwens de aardbeien op een dag als deze zo snel vandaan moesten toveren was me een raadsel) maar goed dat was onze zorg ook niet, we zaten lekker daar op het terras.

Al schuifelend langs alle te koop aangeboden rommel op straat, zijn we via de Luttekepoortstraat, Schoenmakersstraat en de Kromhoutsteeg op de Vischmarkt terechtgekomen. Ook daar overal te koop aangeboden waar, terwijl we nog net het staartje van een optreden meepikten van een Pop- en Rockkoor. Via de Kleine Marktstraat, Hoogstraat en Heeraaltszstraat kwamen we weer uit bij het dranktentje en de nog immer dreunende discoinstallatie in de Kerkstraat. Naar huis maar weer, best gezellig allemaal natuurlijk, maar we hadden het wel gezien. Onze fietsen stonden er gelukkig nog, en zo zaten we even later lekker onderuit op ons eigen stoepje aan het aperitief!

p.s.
Vanmorgen las ik in de krant dat onze kroonprins in Rhenen het record WC-pot werpen gebroken heeft. Je moet al wat over hebben voor je carrière. Onze toekomstige koning, kampioen pleefiguur in WC-pot werpen?! Hoe verzin je het, WC-pot werpen! Het kan dus altijd nog gekker, maar zoiets onnozels hoop ik in Harderwijk toch echt niet mee te maken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het was een mooie oranje dag ondanks de wc pot.joke