woensdag, juni 30, 2021

op de 22e zondag p.m.

Het heeft deze keer o.m. door de coronamisère allemaal wat langer geduurd dan we gewend waren, maar afgelopen zondag was het dan toch weer zover: Zondag, post meridiem, de 22e alweer. Rond 13.30 uur vertrokken we met z'n achten vanaf het Havikskruid op de fiets naar het Strandpaviljoen van Kampen, waar Janny een leuk plekje en een versnapering had geregeld, met uitzicht op de IJssel en de fraaie stadsgevel aan de overkant. Na dit genoeglijke intermezzo aan de rivier, bestegen we het stalen ros weer voor een bijzondere fietstocht langs de z.g. bypass van Kampen, het Reevediep geheten.

Een mooie fietstocht door de weidse, maar totaal veranderde omgeving ten zuiden van Kampen. Langs het Reevediep, een geheel nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer, die fungeert als hoogwatergeul in extreme omstandigheden. Hoogwater van de IJssel kan nu ook middels deze geul worden afgevoerd naar het IJsselmeer via het Drontermeer, Vossemeer en Ketelmeer. 

Eenmaal terug op het Havikskruid waren we allemaal wel toe aan een verkoelend aperitief. Altijd gezellig met de vijf in het uur. En toen we daarna ook nog eens tot ver in de avond lekker in de tuin konden zitten eten, was de sfeer helemaal top. De buien die waren voorspeld hebben we gelukkig niet gehad, ja eentje in de auto, toen we na afloop naar huis reden, die telde dus niet meer. Het was alles bij elkaar genomen weer een mooie, gezellige en goed georganiseerde zondag p.m. Ik kan mij nu al verheugen op de volgende in Hoogeveen of omgeving, die hopelijk, nu de coronamisère voorbij lijkt te zijn, niet meer zolang op zich zal laten wachten.

1 opmerking:

JeeVeeKaa zei

Dat heb je weer heerlijk verwoord broer. En in al de 1616 voorgaande posts van jou (vanaf de start tot heden), ben je ook consistent in de lay-out. Altijd weer verrassend te zien hoe jij uit de vele foto's er een handvol uithaalt die laten zien hoe het gebeuren was. De sfeer straalt er uit. Compliment is op z'n plek