De ingrediënten van 'Kip à la Normande' ofwel kip gestoofd in calvados en appelcider en geserveerd met gebakken appel zijn: Kippenpoten, ongezouten roomboter, calvados, sjalotten, knoflook, champignons, appelcider, crème fraîche, kippenbouillon en een Elstar appel. Het één en ander uiteraard in de juiste verhoudingen en gradaties bij elkaar gebracht, en naar behoefte met peper en zout op smaak gebracht
Alles ging lekker tijdens het kookproces, maar op een gegeven moment drong het tot mijn schrik door dat ik toch een foutje had gemaakt. Hoe stom kan je zijn, ik had i.p.v. 35 ml Calvados 350 ml Calvados over de kippenpoten uitgegoten, 10 x zoveel als de gewenste hoeveelheid! Aanvankelijk dacht ik dat het recept hiermee totaal verprutst was, maar niets was minder waar, iedereen vond het heerlijk. De meeste alcohol was natuurlijk verdampt tijdens het verdere kookproces, maar de smaak gelukkig niet.
'Kip à la Normande' met teveel Calvados, heerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten