maandag, november 25, 2019

een gezellige 20e zondag p.m.


Gisteren hadden we in Harderwijk voor de twintigste keer een zondag p.m. (post meridiem). Zeg maar gewoon een gezellige zondagmiddag met broers, zussen en aanhang. Jammer genoeg was Janny deze keer absent wegens ziekte, het kan verkeren, sterkte zus en voorspoedig beterschap. Rond twee uur zijn we met z'n zevenen vanuit Harderwijk naar een parkeerplaats aan de Putterweg nabij landgoed 'Oud Groevenbeek' gereden voor een wandelingetje aldaar.
'Oud Groevenbeek' is een relatief klein landgoed met grote landschappelijke en cultuurhistorische waarde. Behalve het mooie gevarieerde landschap, dat op zich al bijzonder is, is daar o.m. ook nog een prachtige Jugendstil villa uit 1907, een in kasteelstijl gebouwde watertoren uit 1912 en een prachtige druivenkas uit 1910 te zien. En sinds 2015 is daar een theehuis bijgekomen, waar wij ons na de wandeling uiteraard even tegoed hebben gedaan aan een kop thee of koffie met een lekker versnaperingetje erbij.
Terug in Harderwijk zat de vijf in het uur, d.w.z. wederom tijd voor een versnapering, maar nu wel een alcoholische in de vorm van een wijntje of biertje. En zo werd het ongemerkt alweer etenstijd. Deze keer stond er o.m. kip piri piri met rijst op het menu. Rond een uur of negen zat het erop, het was gezellig, maar aan alles komt een eind, het is niet anders. De volgende zondag p.m. de 21 ste dus, zal ijs en weder dienende over 3 à 4 maanden bij Geke in Kampen worden gehouden.

1 opmerking:

Addy zei

Het was een gezellig samenzijn, een mooie wandeling en goed verzorgd.