zondag, november 10, 2019

Vocaal avondje in Oegstgeest


Als de dagen korten, de regen bij tijd en wijle met bakken uit de lucht komt en het maanlicht geleidelijk aan door de bomen begint te sijpelen, dan geeft 'Vogel Vocaal' uit Leiden onder leiding van dirigent Annemarie van Bragt weer zijn jaarconcert in De Paulus, het fraaie cultuurhuis op de grens van Leiden en Oegstgeest. Als zodanig zong het koor gisteravond dan ook weer de sterren van de hemel, met liederen uit de wereld van religie, poëzie, opera en popmuziek.
'Vogel Vocaal' is een vocaal ensemble van ca. 15 zangers, die oorspronkelijk hun roots hebben liggen in de Vogelwijk in Leiden. Hun repertoire is behoorlijk divers, maar het accent ligt toch op klassieke muziek. Ze zingen praktisch alles a capella, slechts sporadisch worden ze begeleid door een piano.

'Oblivion' van de Argentijnse tangomuzikant en componist Astor Piazzolla (1921-1992), werd als intermezzo tussen twee blokken van 'Vogel Vocaal' in prachtig gespeeld door Iris van Doggenaar (piano) en Douwe Nauta (viool).

Maar dit was nog niet alles, want na het tweede en laatste blok van 'Vogel Vocaal', dat werd afgesloten met het nummer 'Eleanor Rigby' van Lennon & McCartney, was de beurt aan het primeur van gastkoor 'East Dock Voices' uit Amsterdam onder leiding van Tijs Krammer. De vrij recent opgerichte vocal group van 11 meiden, gelieerd aan Conservatorium Amsterdam, zingt a cappella op hoog niveau en brengt pop- en jazz­repertoire met uitstapjes naar gospel en wereldmuziek. Met nummers als 'Love so soft' van McDonald, Shatkin & Renea, 'Bohemian Rhapsody' van Mercury, 'Die begin van die aarde' van Snijders & van Eerd/Krog en 'Smack dab' van Calhoun wist de vocal group in no time de harten van alle aanwezigen te stelen. Wat een muzikaliteit, maar vooral wat een energie en entertainment, prachtig!

Een mooie avond die door zowel beide zanggroepen als bezoekers enthousiast werd besloten met het zingen van de door Annemarie van Bragt gearrangeerde canon 'We are the champions' van Mercury.

1 opmerking:

JeeVeeKaa zei

Zie ik Jan van Doggenaar op de foto?
Of een Look-a-Like?