dinsdag, september 10, 2019

over een prachtig fietstochtje


Rond elf uur kwam de één na de andere gezellig aanschuiven op het terras van VADESTO in Hattem, dat mooie Hanzestadje aan de rand van de Veluwe en de oever van de IJssel. De pedaalridders van onze familiefietsclub hadden elkaar al een poosje niet gezien, dus moest er eerst wel worden bijgepraat. En dat ging uiteraard niet zonder een kopje koffie met appelgebak en slagroom. Maar rond halfeen was het dan toch zover, tijd voor de start van onze jaarlijkse fietstocht!

Het was nog steeds droog, maar het met donkere regenwolken bezwangerde zwerk beloofde weinig goeds. En toen we in de verte ook nog enig gedonder hoorde, raakten we met z'n allen even behoorlijk in vertwijfeling van gaan of niet gaan. Maar al starend naar het zwerk, wisten een paar amateur meteorologen onder ons te vertellen dat de bui voor ons uit zou gaan. Met andere woorden, we konden rustig vertrekken. En aldus geschiedde, met z'n veertienen bestegen we afgelopen zaterdag het stalen ros, en werd Ossi, onze vriendelijke Rottweiler, in een comfortabel karretje door Ewout op sleeptouw genomen.

We waren begonnen aan onze 25e familiefietstocht, de z.g. Leemculeroute, een mooie fietsknooppuntenroute van ca. 40 km, die ons door de uiterwaarden van de IJssel en oneindig laagland via het pittoreske dorpje Veessen en het uitgestrekte bosgebied van de Veluwe terug zou leiden naar het Hanzestadje. De bui bleef inderdaad mooi voor ons uit drijven, als een gids loodste zij ons a.h.w. naar Veessen, waar ze het terras van 'De IJsselhoeve' nog net voor onze komst grondig had schoongespoeld voor de geplande lunch aldaar. Geen spatje hebben we van haar meegekregen, gelukkig maar. Na de lunch vervolgden we onze fietstocht via Heerde, het Zwolse Bos en de historische bossen rond Molecaten terug naar Hattem. Midden in het bos kreeg Hans jammergenoeg nog wel pech met zijn huurfiets, maar gelukkig wisten we onze positie te duiden en kon hij door de verhuurder met een auto worden opgehaald. Met een gezellig aperatief en een etentje in een zeer lawaaiig restaurant 'De Ridderhof' hebben we een punt gezet achter deze geslaagde 25e familiefietstocht. Volgend jaar organiseert Ewout de fietstocht en gaan we bij leven en welzijn in de buurt van Eindhoven fietsen.

Geen opmerkingen: