woensdag, november 14, 2012

week 45


Iets wat stiller is dan een kroeg in de binnenstad op maandagochtend bestaat denk ik niet. Een mooi moment voor een aantal akoestische metingen met W.F. Aansluitend een werkbespreking tot aan de lunch met de opdrachtgever, hoe we de problemen met de geluidsisolatie van bovenliggende woning kunnen verbeteren. Zo begon op maandag week 45, een dag die eindigde met de vaste repetitieavond van ons muziekgroepje 'Hodgepodge'.

Dinsdagmiddag, 'Erotique Rodin' in Singer Laren! Een honderdtal beelden, tekeningen en aquarellen van eind 19e eeuw uit Musée Rodin, Parijs. Een greep, Liggende vrouw met ontblote benen; Staande vrouw met opgetrokken jurk; Temple à l'amour/Liefdestempel; Le Baiser/De kus en ga zo maar door. Auguste Rodin was gefascineerd door het vrouwelijk naakt en kon het zich veroorloven dagelijks verschillende vrouwen voor hem te laten poseren in allerlei erotische poses. De seksuele spanning tussen Rodin en zijn modellen en modellen onderling spat van Rodin's tentoongestelde werken af.
Monique van de Ven, die de audiotour van deze tentoonstelling heeft ingesproken, liep samen met Paul van Vliet voor ons uit, en kregen daarbij tekst en uitleg van een kunstmedewerker van dit museum over de getoonde werken. Toch mooi dat we zo af en toe een graantje konden opvangen van Rodin's diepere drijfveren, tenminste voor zover we die zelf al niet hadden begrepen.
Rond vijf uur zaten we aan het aperitief in café/rest. 'Harbour' aan de vrij nieuwe maar toch schilderachtige Utrechtse Veilinghavenkade, en een goed uurtje later in restaurant 'Divinatio' aan dezelfde kade een eindje verderop. De waardebon die we een paar maandjes geleden van onze kinderen hadden gekregen, hebben we daar middels een excellent 4-gangen menu kunnen verzilveren. Nog bedankt allemaal!

Daags daarop zijn we 's avonds met ons Amsterdamse Herenleedclubje wezen eten in paviljoen 'Uit & Meer' in Weesp. Gelegen aan de Vecht met een geweldig uitzicht op het gerestaureerde en deels in de oude luister herstelde Torenfort Uitermeer (1873). Van het geweldige uitzicht hebben we daar in het donker weinig gezien, maar het eten smaakte er alles behalve minder om. De in het vorig najaar geopende tent is wat ons betreft een echte aanrader!

Donderdagochtend tot aan de lunch generale repetitie met 'Hodgepodge' voor het aanstaande concert in de Catharinakapel. Na de lunch begonnen met de organisatie van het diner, want we kregen in de namiddag onze vrienden H & M uit A'dam op bezoek, en die aten uiteraard ook een hapje mee. Rond vijf uur waren ze er, erg gezellig en erg laat geworden!

Desalniettemin vrijdagochtend paraat op een werkbespreking elders in de stad, voor een verbouwing en uitbreiding van diverse opstallen. In de namiddag een moment van rust bij schoonzus J in Putten, die ons voor een etentje had uitgenodigd. En op de terugweg naar huis zijn we nog even bij C en J in Harderwijk langs geweest en werd het zomaar weer behoorlijk laat.



En dan het 'Hodgepodge' koffieconcert zaterdagochtend in de Catharinakapel. Altijd weer enige spanning vooraf hoe het één en ander zal gaan verlopen. Maar het ging goed, een enkele valse noot daargelaten verliep het concert boven alle verwachting. De perfecte ruimteakoestiek van de kapel staat sowieso bijna garant voor een geslaagd optreden, en als dan ook de interactie met het voltallige publiek lekker verloopt, kan het praktisch ook niet meer fout gaan. We hebben er in ieder geval een goed gevoel aan over gehouden, en dat werd nog beter toen we gevraagd werden om binnen niet al te lange termijn een keer 's avonds in de kapel een optreden te verzorgen binnen het kader van bijvoorbeeld een Ierse avond.



Mede door bovenstaande trailer zijn we geïnspireerd geraakt om 's avonds in de 'Veluvine', het bruisende cultureel centrum van Nunspeet en omgeving, 'Hulphond' van het duo Remko Vrijdag & Martine Sandifort bij te wonen.
'Hulphond' is de jongste muzikale cabaretvoorstelling van kleinkunstartiesten Martine Sandifort en Remko Vrijdag (De Vliegende Panters) Ze waren eerder beiden al te zien in programma’s als Kopspijkers, Koefnoen en Het Klokhuis. Maar nu staan ze dan voor het eerst samen in het theater, waar ze een hartverscheurende, schaamteloze en muzikale voorstelling brengen voor en door mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken: een stel dat het in de broek doet van verliefdheid, een suïcidale corpsbal, een dove zangdocent en een gemankeerde homotherapeut.
Ik heb me rot gelachen om die twee, wat een klasse! Topsport ook trouwens, te vergelijken met een sprint van een uur en een kwartier lijkt me. Na afloop in de foyer met een wijntje en een nootje nog even met Martine staan kletsen. Want ja die kennen we al sinds haar middelbare schooltijd, toen ze nog wel eens samen met E bij ons thuis haar huiswerk maakte.

Dat was in vogelvlucht zo'n beetje week 45, een week die voorbij gevlogen is!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nike Andre Johnson Jersey axiotakix
Nike Donnie Avery Jersey axiotakix
Aldon Smith Jersey axiotakix
http://www.nikebuccaneersnflstore.com

Anoniem zei

J.J. Watt Texans Jersey axiotakix
Frank Gore Women's Jersey axiotakix
Women's Jimmy Graham Jersey axiotakix
http://whoesalenikenfljerseys.weebly.com