zaterdag, november 24, 2012

Atlantic II


Ruim 5 jaar geleden hebben we in bioscoop Atlantic de film 'Alles is liefde' gezien, (zie m'n stukje 'Atlantic' van 31/10'07.) Afgelopen maandagavond ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam de opvolger 'Alles is familie' in premiére. Een film die volgens de recensies in het AD en Het Parool nog beter is dan 'Alles is Liefde', ze geven 'Alles is familie' zelfs vier à vijf sterren.

Zo schrijft het AD:
Humor en tragiek gaan in deze komedie hand in hand. In dat opzicht is 'Alles is familie' een betere en meer geslaagde film dan zijn succesvolle voorganger. Van Kooten is nog meer een kei geworden in het schrijven van kernachtige dialogen. Aan het eind heeft de kijker deze gecompliceerde familie in het hart gesloten.

En de recensent van Het Parool vindt 'Alles is familie' ook een betere film dan zijn voorganger:
'Alles is familie' is een betere film, op alle fronten, minder behaagziek – eerder schrijnend-geestig, als dat al een kwalificatie is. Van Kooten verstaat de kunst om haar personages echt tot leven te brengen met gevatte, realistische dialogen. En de acteurs grijpen dat met beide handen aan. Dat Carice van Houten middelpunt van het feestgedruis is, verbaast niemand meer, maar dat Kees Hulst en Martine Bijl hun mooiste filmrollen spelen, is misschien wel de grootste verrassing van 'Alles is familie'. Je zou kunnen zeggen dat 'Alles is familie' aan de lange kant is, dat uiteindelijk de ene emotionele climax op de andere wordt gestapeld, een beetje te veel van het goede misschien. Maar datzelfde zou je natuurlijk ook van een kerstdiner met je familie kunnen zeggen.

Ik heb aan beide lovende recensies weinig toe te voegen. 'Alles is familie', een heerlijke romantische komedie, J en ik hebben er gisteravond in bioscoop Atlantic 133 minuten lang van genoten. En er zijn er meer die dat hebben gedaan, want drie dagen na de premiére hebben al meer dan 100.000 bioscoopbezoekers 'Alles is familie' gezien, waarmee nu al de status van 'Gouden Film' is bereikt.

1 opmerking:

Christa zei

Ik verheug me er ook op deze film te zien.