dinsdag, april 26, 2011

zonnige dagen



Zomerse temperaturen tijdens en rond beide paasdagen! Bijzonder, want zovaak heb ik dat in onze contreien nog niet meegemaakt in April, ik sta m'n tuin te sproeien alsof het al hoogzomer is. En dat niet alleen, sowieso is het buitenleven al volop begonnen, open deuren en ramen, snoeien, onkruid wieden, fietsen, wandelen, varen, eten, drinken, terrasjes noem maar op. De ouverture van ons paasweekend beleefden we zaterdag in de namiddag al met een wandeling op het prachtige 18e eeuwse landgoed 'IJsselvliedt' in Wezep. Een lumineuze pitstopactie op de A28, die ons op doorreis naar het ziekenboeg bezoek in Hoogeveen spontaan overkwam.


Zondag, een heerlijk ontbijtje onder de parasol, krantje lezen en wat rommelen in de tuin. Verder wachten we op de dingen die staan te gebeuren. De boys uit Amsterdam zouden rond koffietijd arriveren, maar inmiddels zijn we er aan gewend geraakt daar standaard een uurtje bij op te tellen. We zaten dan ook niet eerder dan even na het middaguur met een bak koffie in de schaduw de gezamelijke nieuwtjes uit te wisselen. Mink had z'n zwembroek meegenomen en wilde graag met me gaan varen. Zover is het echter niet gekomen, want even later meldde de club uit Harderwijk zich enigszins onverwacht op apél. Jammer Mink, morgen dan maar, en dat viel hem natuurlijk een beetje tegen. Maar toen in de loop van de middag ook de club uit Zwolle geheel onverwacht kwam binnenrollen, was ik blij met m'n besluit. Het was een gezellige boel op ons terrasje, en de verhalen werden door toedoen van de spiritualiën alsmaar sterker. Bij Pitza di Mama in de Bruggestraat konden we wonder boven wonder nog terecht voor een voedzame maaltijd, al was het jammergenoeg wel binnen. Maar we zaten wel gezellig met z'n allen aan een lange tafel, en dat maakte weer veel goed. Bij C en J hebben we daarna met de koffie nog een poosje buiten zitten ouwehoeren over het nieuw vormgegeven stadspark.

Maandag, de boys uit Amsterdam sliepen uit tot aan het middaguur, en dat terwijl ze om de één of andere reden alweer rond vijf uur thuis moesten zijn. Jammer Mink, dan gaan we een andere keer maar varen. We gaan wandelen en eieren zoeken in de tuin van Paleis Soestdijk, is dat een leuk idee? Maar toen we eindelijk bij de Paleistuin aankwamen, was het drie kwartier voor sluitingstijd, we hoefden geen entree meer te betalen en mochten zo doorlopen. Nou ja, als je een beetje doorpakt kan je in drie kwartier de hele Paleistuin nog determineren, alleen paaseieren hebben we niet meer gevonden! Maar voordat we de auto weer opzochten, hebben we met z'n vijven op het terras van de Orangerie daar, nog wel even van een lekker ijsje van E genoten.

Met een enigszins verlate lunch op het zonnige terras van restaurant 'Vuur' in Baarn, werd het gezamelijke paasweekend passend en in stijl afgesloten, ook al had Thijs daar volgens hem wel erg veel last van wespen gehad. De echte wespentijd is pas over dik drie maanden, dus dat wordt nog wat! Via Eemnes, het pondje over de Eem en Eemdijk zijn we terug gereden naar huis.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het waren leuke paasdagen.Joke