woensdag, januari 16, 2019

alles over de 18e zondag p.m.


Op de 18e zondag p.m., die werd georganiseerd door Jan & Yvonne, werden we in Echten rond kwart over één verwacht op het parkeerterrein van 't Huus met de Belle'. Een karakteristiek plattelandswinkeltje waar je ambachtelijke producten, kunstnijverheid en kunst uit Echten en wijde omgeving kunt kopen. Zeg maar van een pot honing tot handgemaakte sieraden en van ansichtkaarten tot bronzen beelden. Maar dit terzijde, wij kwamen daar nu enkel om te parkeren. Want van daaraf was het amper een kwartier lopen naar 'Tea Time', een authentiek Engelse tearoom gevestigd in een sfeervolle villa uit 1914, alwaar we door Jan & Yvonne werden getrakteerd op een heerlijke Tea & Cake.

Na een uurtje 'Tea Time' waren we toe aan de volgende beleving, die daar in het z.g. Kraaienbosch a.h.w. om de hoek lag, namelijk een wandeling van een paar kilometer over het z.g. Roekpad. De langs het pad opgestelde Roeken, (Loek de Roek) fraaie uit hout gesneden beelden, wezen ons daarbij stilzwijgend de weg. Terug bij 't Huus met de Belle' besloten we even een kijkje te nemen in een verderop gelegen authentieke plaggenhut met poepdoos. In 1981 gebouwd door bewoners van Echten als versiering tijdens het 800 jaar bestaan van het dorp. Later wilde niemand de hut nog kwijt en werd het een toeristisch trekpleister.

Voor de finale beleving van de 18e zondag p.m. zijn we vervolgens in Hoogeveen neergestreken in huize Jan & Yvonne. De vijf zat inmiddels in het uur, dus tijd voor hapjes en een gezellig al of niet alcohologisch aperitief, waarin ruimschoots werd voorzien. Desalniettemin bleef er na al dit lekkers ook nog ruimte over voor een heerlijk klaargemaakte Chinese maaltijd. En zo kwam er met z'n achten rond de grote tafel, keuvelend over van alles en nog wat, rond een uur of negen een eind aan een genoeglijke zondag p.m. in Echten en Hoogeveen.

5 opmerkingen:

JeeVeeKaa zei

Dag Evert,
Met ongeduld wachtte ik de afgelopen dagen op dit Blog. Mooi hoe jij in een beperkte ruimte melding maakt hoe het precies was.
Wij vonden het ook erg gezellig, ondanks het gure weer: geen sneeuw, geen vorst, maar een druilerig gebeuren. Gelukkig was het droog tijdens de wandeling en nat tijdens de borrel
Groet,
Jan en Yvonne

Evert Veldkamp zei

Leuk Jan, groeten aan Yvonne.

joke van Doggenaar zei

We kunnen weer terug kijken op een leuke zondagmiddag.

Groetjes Geke zei

Weer mooi verwoord van een fijne waardevolle brussendag!😘

Addy zei

Een leuk (beeld)verslag van een heel goed verzorgde middag.