dinsdag, juni 05, 2018

over de Gaasperplas en meer


De Gaasperplas is ontstaan in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw t.b.v. zandwinning voor de bouw van stadswijk Gaasperdam aan de rand van Amsterdam Zuidoost. De Gaasperplas wordt aan de noordzijde begrenst door het Gaasperpark, restant van de Floriade van 1982, en aan de overige zijden door de Gaasperdammer stadsbuurten Gein, Holendrecht, Reigersbos en Nellestein. Historische namen van vóór de jaren 60, toen dit hele gebied nog uit polders bestond. In de loop der jaren is het gebied rond de Gaasperplas een aardig natuur- en recreatiegebiedje geworden.

Feest op de sounds van de allerbesten.
Afgelopen zondag begonnen we onze wandeling rond de Gaasperplas, een kleine 5 km, nabij het overdekte kinderspeelparadijs Ballorig Gaasperplas. Ons verwachtingspatroon van een leuke wandeling door de rustige natuur moesten we gelijk al bijstellen. Vanuit het Gaasperpark rolde een alle natuurgeluiden overtreffende stroom van machtige decibellen aanhoudend over ons heen. 'Amsterdam Open Air' een elektronische muziek-, visual arts en culinair festival in het Gaasperpark. Er werd zo te horen voortvarend gewerkt aan het creëren van unieke ervaringen en sferen in werkelijk alle muziekgenres, waarbij voor ons als wandelaar de ophoping van lage frequenties domineerde. We hebben de wandeling maar afgebroken, het menselijk oor kent grenzen.

Op het terras van café restaurant 'de Eendracht' in het nabij gelegen Abcoude, hebben we een uurtje lekker zitten bijkomen van het decibellen bombardement. Aan het eind van de middag hebben we ons vervolgens voor een hapje en een drankje naar E op de Terletstraat in het Reigersbos begeven. En dat was samen met de boys T en M ook weer gezellig, bovendien was de muziek die daar werd gemaakt wel mooi om aan te horen!

Geen opmerkingen: