donderdag, juni 28, 2018

in Scheveningen en Den Haag


De prachtig gekleurde sculpturen in de tentoonstelling 'Naked Roots/Naakte Wortels' van de Vlaamse beeldhouwer Johan Creten (1963) in museum Beelden aan Zee vond ik af en toe behoorlijk controversieel. Niets is alleen maar wat het lijkt, in zoverre is het wel duidelijk. Als beschouwer moet je in grote mate zelf maar bepalen wat je in zijn werk ziet, of waar je het mee wil of kan associëren. Kennelijk beïnvloed door van alles en nog wat in ons bestaan, wie is dat trouwens niet, heeft Creten een wonderbaarlijke wereld vol fantasiedieren, bloemen en mensfiguren gecreëerd.

Na een wandelingetje over de boulevard en het strand hebben we de auto weer opgezocht en zijn we richting Scheveningen Haven gereden. We wilden nu we hier toch waren natuurlijk wel even langs de steiger lopen om de zeven Volvo Ocean boten te bekijken. Maar er was geen doorkomen aan, alle wegen nabij Scheveningen Haven waren afgezet. Eigenlijk wisten we van tevoren wel dat de haven deze week per auto niet of nauwelijks te bereiken zou zijn, maar we hebben het desalniettemin toch gewoon geprobeerd. Vanuit de verte hebben we de boten echter toch nog zien liggen d.w.z. de masten! We vonden het uiteindelijk wel prima zo, in een roteind lopen hadden we even geen zin.

Maar alvorens huiswaarts te keren, hebben we ons vervolgens in Gemeentemuseum Den Haag aan de Stadhouderskade nog een paar uurtjes goed weten te vermaken.

Geen opmerkingen: