woensdag, juli 20, 2016

leuk fietstochtje met malheur


Eigenlijk was het een beetje te warm om te fietsen, maar wij, t.w. Joke, Jeannette, Geert, en ondergetekende zijn na de koffie bij Will en Ad in Zaltbommel toch maar gegaan, uiteraard samen met hun. Fietsen langs de Waal, iets mooiers bestaat haast niet. Om te beginnen het ensemble van de twee bruggen over de Waal bij Zaltbommel! Even verderop diverse Ooievaarsnesten in een hoogspanningsmast en koeien die tot hun middel in de Waal staan te herkauwen. En verder in de uiterwaarden allerlei ganzen en weidevogels. Op de rivier is het een komen en gaan van allerlei typen schepen en nationaliteiten. Op het pleintje voor het 'Hurns Kerkje' in Hurwenen hebben we in de schaduw van een oude Lindeboom ons lunchpakketje soldaat gemaakt.

Onze bedoeling was de Fort Sint Andries route te fietsen. Een veelzijdige route van in totaal 35 kilometer over dijken en fietspaden op de grens van de Bommelerwaard, een prachtig natuurgebied. En natuurlijk Fort St. Andries, de overblijfselen van een voormalig militair fort tussen Maas en Waal bij Heerewaarden. Te voet zijn we dit verwilderde gebiedje, waar ook nog een luchtwachttoren uit de periode van de Koude Oorlog staat, even ingegaan, prachtig. Toen we weer verder wilden fietsen liep de ketting van Will d'r fiets af, en raakte deze zodanig beklemd dat we bij ene fietsenmaker 'Juijn' in Rossum ons heil moesten zoeken. Maar niet voordat we op het dijkterras van 'Bistro in Petto' uitvoerig onze grote dorst hadden gelest. Wat wil je ook, op een thermometer zag ik 34º C staan!

Het één en ander had zoveel tijd in beslag genomen, dat we besloten de route maar niet af te maken. Het was bovendien ook echt veel te warm. Derhalve gingen we rechtsomkeert via dezelfde weg terug naar Zaltbommel. Achteraf maar goed ook want onderweg liep de bewuste ketting weer vast, wat een rotfiets. Trouwens wat had die fietsenmaker in Rossum er nou eigenlijk voor €. 25,00 aan gedaan? So what, ons goede humeur hebben we er niet door laten beïnvloeden. Je kon dan wel niet meer zelf voor de voortgang zorgen op die fiets, maar rollen deed ie nog prima. Dus jongens, graag een handje in m'n rug en duwen maar. En zo kwamen we rond etenstijd in Zaltbommel aan, alwaar we in de Waterstraat bij pannenkoekenhuis 'De Waterpoort' een smakelijk punt achter ons leuke fietstochtje hebben gezet.

1 opmerking:

joke van Doggenaar zei

Het was dinsdag 19 juli 32 graden erg warm om te fietsen.
Een fietstocht met hindernissen maar zo'n 22 km hebben we wel gefietst.