donderdag, december 17, 2015

een prachtig concert in H'wijk


Kunstcentrum Catharinakapel organiseert kleinschalige culturele activiteiten op het gebied van theater, film, muziek en beeldende kunst in de prachtig historische kapel midden in het centrum van Harderwijk. Een kleine kapel van een ongeƫvenaarde ambiance, diversiteit en toegankelijkheid! Sowieso het gedroomde decor voor de beroemde koffieconcerten op de zaterdagochtenden. Van kamer- en kleinkoren tot jazz, funk, folk, spirituals, pianorecitals, koperensembles en noem maar op. Alles komt voorbij, afgelopen zaterdag was kleinkoor Vol-Luid uit Putten van de partij. Niet voor de eerste keer trouwens, zie o.a. in mijn blogarchief de stukjes 'Vol Luid' van 2 maart 2008, 'muzikaal weekend II' van 20 december 2010, 'Kleinkoor Vol-luid' van 12 maart 2012 en Muziek in H'wijk! van 20 oktober 2014.

Steeds weer wordt ik verrast door de herkenbare klankkleur van Vol-Luid, en hoe die desalniettemin alsmaar lijkt te ontwikkelen en te verfijnen. Het koffie(kerst)concert onder de bezielende leiding van dirigent Hetty van Beek, werd zaterdag deels begeleid door Carolien Hoogeveen, piano en Natascha van den Bosch, klarinet.

Het repertoire bestond o.a. uit nummers als O come Emmanuel; One small child; Mary did you know; O Holy Night en nog veel meer. Het prachtige O Holy Night van Adolphe Adam (1803-1856) heb ik met m'n telefoontje opgenomen. Vanaf de plek waar ik zat werden een aantal koorleden aan het oog ontrokken door een pilaar, maar ze waren goed hoorbaar, en daar gaat het primair om. Luister en geniet mee, solist was Gert v.d. Haar.



Het koffie(kerst)concert werd afgesloten met het altijd prachtige nummer 'Stille Nacht', waarbij door het aanwezige publiek in de kapel enthousiast werd meegezongen!

2 opmerkingen:

Geke zei

Klinkt zelfs ondanks mobiele opname prachtig!

Geke zei

Sorry, zelfs moet weg!