donderdag, november 06, 2014

een akelige rotkat!


Als ik een geweer had schoot ik d'r naar de eeuwige jachtvelden, rotkat, kan ze naar hartenlust haar gang gaan, maar niet meer in m'n tuin. 't Is best een mooi dier om te zien, maar daar houdt het wel mee op. Het totaal verwilderde dier terroriseert sinds begin dit jaar al het andere leven in de buurt. Waarbij onze wilde tuin, die veel vogels trekt, voor het beest kennelijk een waar eldorado is. Regelmatig zat ze afgelopen voorjaar boven in de coniferen vogelnesten te plunderen. Vlaamse Gaaien, Eksters, Houtduiven, Lijsters, Mussen en weet ik allemaal niet wat nog meer, vlogen dan al krijsend in paniek rond. Vaak staat ze aan de rand van de vijver een visje te hengelen of zie ik haar rondlopen met een kikker, muis of grote Libelle in d'r bek.

Gisteren weer zoiets, stond ik een tijdje uit het raam te staren, zag ik ineens die rotkat met een loodrechte sprong van zeker een meter hoog, boven het struweel uitkomen. Ik had ook wel iets zien fladderen maar niet zo gauw gezien wat het was. Even later kwam ze met een nog spartelende mus of vink in d'r bek te voorschijn. Knap, ze (het is een poes) plukt de vogels gewoon uit de lucht. Het is echt een totaal verwilderde kat die nooit (meer) ergens binnen komt, slapen doet ze in de tuin, haar territorium waar ze absoluut geen andere katten duld. Ze kan er natuurlijk niets aan doen dat ze zo is, het is nou eenmaal de aard van het beestje. Maar ik ga denk ik toch maar een jachtgeweer kopen, ik ben die rotkat spuugzat!

3 opmerkingen:

Geke zei

Wij hebben eens een wilde kat gevangen in een kooi. Het was gelijk raak stukje vlees erin klepje open, hongerige kat erin, klep valt dicht en kat zat gevangen. Naar het asiel ermee. Die van ons is naar de eeuwige jachtvelden gegaan vrees ik. De eigenaar van de camp. zweeg erover in alle talen.

Joke de Jong zei

Ik kan me voorstellen dat hij aan voedsel moet komen. Misschien is het een lieve huiskat geweest en weet hij of zij niet beter. Ik denk ook vangen en naar het assiel.
Gr. Joke

Christa zei

Elke dag eten neerzetten (van die lekkere bakje sheeba) en dan kun je die kat wel een keer vangen..