dinsdag, november 11, 2014

9e zondag p.m.


Op verzoek van J en Y, de organisatoren voor deze zondag p.m., had de hele club zich zondagmiddag rond twee uur verzameld op de carpoolplaats bij de afrit Zuidwolde, Linde, Alteveer. Met J en Y voorop reed de hele stoet vervolgens gelijk de Oosterweg op richting Alteveer. Ergens halverwege Alteveer ging het daarna linksaf, een voor auto's doodlopende weg op. Aan het eind van die weg, daar waar deze over ging in een fietspad, hebben we de auto's geparkeerd. We waren aangekomen in natuurgebied 'Klein Zwitserland' ofwel het startpunt van onze wandeling. Maar alvorens de paden op te trekken, werden we daar in het zonnetje aan een mooi picknicktafeltje nog wel eerst even door J en Y op koffie met koek getrakteerd.

'Klein Zwitserland' dus! Het tot de verbeelding sprekend landschappelijke reliëf bezorgde het noordelijk deel van het z.g. Steenberger Oosterveld deze naam. Een gebied dat in het zuiden aansluit bij De Slagen en Het Zwarte Gat. Het gehele gebied wordt gekenmerkt door de afwisseling van bossen, heidevelden en cultuurgronden. Een afwisseling die het gebied als parklandschap zijn waarde geeft! Een prachtig wandelgebied hebben we zondagmiddag ervaren!

Maar dat we na al dit moois uiteindelijk ook nog bij 'Juniperus', een exclusief bierbrouwerijtje in het Drentse landschap, verzeild zouden raken had niemand verwacht. Wat een verrassing! Uiteraard kregen we ook tekst en uitleg van broer J. Als één van de directeuren van het illustere 'Juniperus' bierbrouwersgezelschap, wist hij natuurlijk als geen ander wat er allemaal bij een brouwproces komt kijken. Een verrassende happening, leuk! Alvorens de paden weer op te gaan, werden we uiteraard wel eerst nog getrakteerd op een klein glaasje 'Juniperus'. 'Juniperus', een mooi en lekker biertje van het Drentse platteland. Ik zeg maar zo, wie 'Juniperus' niet kent is niks gewend!

De wandeling terug naar de auto ging in omgekeerde volgorde. Waarom ook niet, een rondje lopen is ook niet altijd alles. Rond half vijf zaten we met z'n allen in Hoogeveen bij J en Y thuis aan de borrel en de hapjes, keuvelend over van alles en nog wat. Lekker allemaal, eigenlijk nam ik een beetje teveel van het goede. Maar evengoed liet ik me later tijdens het diner toch ook het stoofpotje rundvlees met alles wat erbij hoorde weer lekker smaken. Met nog een kopje koffie na, kwam rond negen uur toch ook aan deze zondagmiddag weer een eind, en namen we afscheid van elkaar. De 9e zondag p.m. met broers, zussen en geliefden zat erop. Bij leven en welzijn tot over drie à vier maanden maar weer, maar dan in Zwolle.

1 opmerking:

JeeVeeKaa zei

Mooi verslag
Had het niet beter onder woorden kunnen brengen
"Broertje" Jan