donderdag, februari 03, 2011

kitsch



De kitscherigheid in het Grieks mediterraans restaurant 'Plaka' in Weesp, is haast vertederend. De vele muurschilderingen daar van Griekse goden als Poseidon, Aphrodite, Eros, Apollo en een hippocentaur, wedijveren volgens mij in hun kitscherige aanwezigheid met de lelijke decorachtige inrichting en de nep dorische zuilen en bogen, om over de kleurstelling en verlichting maar te zwijgen!

Desondanks hadden we daar met z'n viertjes een aardig plekje weten te bemachtigen bij het raam, waar we gelijk al werden verrast met een Ouzo van het huis. Ja,ja de mannetjes van het Herenleed hadden het gisteravond weer goed getroffen, maar daar zorgen we doorgaans ook wel voor! Echter als zo vaak was de wijnkeuze weer een beetje controversieel. Wordt het rood, wit of beiden, een huiswijntje of de wijnkaart, of toch maar die harsige Retsina, we zitten nou eenmaal bij een Griek. Het is een spel natuurlijk, uiteraard zijn we er ook deze keer weer prima uit gekomen. De menukaart gaf verder weinig soelaas, met de gebakken mosselen en calamaris vooraf, en de gebraden kalfs- en lamsbout als hoofdgerecht was weinig mis. Het enige probleem was echter de hoeveelheid, porties voor dokwerkers volgens ons, die een zware werkdag achter de rug hebben. Alle vier kwamen we nauwelijks verder dan de helft, wat volgens de aardige serveerster daar vaker voorkwam. Desalniettemin lieten we ons even later het toetje van ijs met slagroom en koffie na toch nog weer goed smaken.

Rond halfelf stonden we buiten en ging een ieder weer zijns weegs. Vroeger bezochten we na het eten nog wel eens een kroeg, maar dat doen we nu nog hoogst zelden. Dat hebben we een beetje gehad, alles heeft kennelijk zijn tijd! We zijn nu vroeg thuis, maar het avondje Herenleed met vaak geanimeerde gesprekken beleven we er doorgaans niet minder plezierig om, zelfs niet in een kitscherige ballentent.

Geen opmerkingen: