zondag, februari 13, 2011

The Golden Fifties



Het Vlaams-Nederlands ensemble 'Men's Voices' zingt niet alleen repertoire van de legendarische Berlijnse mannengroep 'Comedian Harmonists' uit de jaren dertig van de vorige eeuw, (zie m'n stukje vocal piano sextet van 30 november 2010) maar ook van diverse Amerikaanse mannengroepen uit de vijftiger jaren. En dat doen ze hartstikke goed, vrijdagavond in theater 'De Poorterij' in Zaltbommel was ik daar samen met J, W, A en J getuige van. De nostalgische muziek van o.a. The Mills Brothers, The Hi-lo's, The Platters, The Inkspots en Duke Ellington, werd daar door de heren onder begeleiding van Gery's Big Band uit het Belgische Vlaanderen, met een aanstekelijk enthousiasme zeer humoristisch gebracht. Het zangplezier spetterde bij wijze van spreken van het podium af!



Geïnspireerd door hun grote voorbeeld 'Comedian Harmonists' besloten vijf zangers, die elkaar in Zwitserland toevallig tegen het lijf liepen tijdens een concerttour in 2002 aan het Meer van Genève, een identiek ensemble op te richten. De a cappella groep 'Men's Voices', bestaande uit de tenors Frank François, Marcel de Ridder en Henk Gunneman, bariton Marc Meersman, bas Johan Feyen en pianist Dirk Vermeir was geboren. Al snel waren ze succesvol, wat vervolgens leidde tot een reeks concerten en opnamen voor de Belgische en Nederlandse radio en televisie.

Het was ondanks de stromende regen een genoeglijk avondje daar in Zaltbommel. Het gezamelijke hapje in 't Stadscafé aan de Markt, waar ik overigens wel per ongeluk een halfglas rode wijn over me heen gesmeten kreeg, de wandeling naar theater 'De Poorterij' aan de Nieuwstraat en het prachtige concert, met in de pauze zowaar een drankje van de zaak. En oh ja, wat ik bijna nog zou vergeten, Gery's Big Band o.l.v. Gery Liekens was ook super goed!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hardstikke leuk.We hebben er van genoten het was heel gezellig, voor herhaling vatbaar. Ad en Will.
Groetjes uit Hedel