zaterdag, februari 19, 2011

Hodgepodge in de kroeg



Het eerste optreden van ons kersverse 'Hodgepodge' zit erop! In Café De Waerdt, een geschikte kroeg in de Harderwijkse binnenstad beleefden we gisteravond zowaar de première. Als naamloos muziekgroepje hebben we weliswaar het afgelopen jaar onze vrolijke 'Island Sound' al eerder laten horen op het 40 jarige trouwfeestje van onze zanger/gitarist uit Lelystad, maar dat was toch meer een onder onsje zal ik maar zeggen. Het optreden gisteravond in de kroeg beleefde ik toch iets anders. Spannend hoor! Je wil uiteraard zo goed mogelijk voor de dag komen, een beetje spanning is dan normaal. Het hoort er bij, het zou niet goed zijn als dat er niet zou zijn. Op routine drijven we voorlopig nog niet, moeten we trouwens sowieso niet willen ook, dat is nooit goed. Bovendien valt er voor ons nog wel het één en ander te leren! En dat doen we met veel enthousiasme en plezier.

Behalve met muziek, hebben we ons de afgelopen week ook bezig gehouden met een naam voor ons groepje, dat zich nu alweer ongeveer anderhalf jaar bezig houdt met Ierse folk- en pubmuziek. Allerlei namen zijn de afgelopen week de revue gepasseerd, Ierse Bende, Irish Gang, Cairde Banna, Spraoi, allemaal prachtig maar om allerlei reden kreeg 'Hodgepodge' wat staat voor hutspot, ratjetoe, mengelmoes of allegaartje toch de meeste stemmen. En zo gaan we voortaan dus als Hodgepodges door het muzikale leven!

Maar goed, ons eerste optreden dus in Café De Waerdt. Toen we tegen halfnegen daar arriveerde had onze zanger/gitarist uit Lelystad de hele versterkingsinstallatie al naar binnen gesjouwd, en hoefden we alleen nog maar een beetje te helpen met het opbouwen. Een klus waar professionals natuurlijk hun mannetjes voor hebben, echter zover zijn we nog even niet. Erg druk was het nog niet, we konden het dus allemaal rustig bekijken, maar rond tien uur waren we er dan toch helemaal klaar voor. Inmiddels was het ook al wat drukker geworden in de tent, en hadden we het eerste biertje achter de kiezen, het feest kon beginnen. Met de lyric I'm a rover werd de toon gezet en verstomde het geroezemoes in de kroeg zowaar tot fluisterniveau, en dat was nog niet alles, we kregen na afloop ook de handjes nog op elkaar! En dat was natuurlijk hardstikke mooi voor ons ego, want we hadden nog een behoorlijk repertoire tegaan!



Drie blokjes van elk zeven nummers, en daartussen natuurlijk de pauzes voor een biertje of wat dan ook. Dat alle nummers nou vlekkeloos gingen kan ik niet zeggen, maar lekker ging het wel. Alhoewel ik nog steeds enige moeite heb met de versterking van onze sound, mogelijk lag het aan de opstelling, maar ik hoorde de samenhang niet goed en dat is wel belangrijk. Achter de speakers spelend, gaan de klanken primair naar voren en niet rond, zoals we min of meer gewend zijn. Maar goed, dat euvel is met een paar extra speakers achter ons goed op te lossen.
Verder ging het zoals gezegd lekker, en voor we er erg in hadden was het een uur of halféén en speelden we 'Goodnight Irene', ons laatste nummer. En na nog een paar toegiftjes op verzoek te hebben gegeven, gingen de beentjes met I Can't Get No van de Rolling Stones zowaar nog even van de vloer. Waarna met een laatste biertje en een beetje napraten over dit en dat, de avond in de kleine uurtjes werd besloten, en er een einde kwam aan een mooie avond met 'Hodgepodge' in de kroeg.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik wens de Hodgepodge heel veel speel plezier. Joke

Christa zei

Hey ik dacht dat ik gisteren een reactie had achtergelaten maar dat is dan dus niet goed gegaan. Wij waren er bij! Ik vond het hartstikke leuk klinken en ook heel gezellig. Best leuk als jullie daar elke maand kunnen optreden.