zondag, september 26, 2010

Jubileumconcert



Tot verrassing hadden we van onze goede kennis Cor G. een uitnodiging gekregen voor een jubileumconcert, ter ere van zijn veertig jarig jubileum als organist van de Gereformeerde Kerk in Putten. En afgelopen vrijdagavond hebben we dat concert, dat onder motto "Van verleden naar heden" werd uitgevoerd bijgewoond.

Van barok naar modern zal ik maar zeggen. Door diverse uitvoerende musici werden vocaal en op fluit, fagot, orgel en accordeon enkele canzone's, sonate's en koralen ten gehore gebracht van de Italiaanse componist/organist Giovanni Batista Riccio (1527-1627), de Duitse componist/organist Johann Sebastian Bach (1685-1750) en de Duitse componist/fagottist Philipp Friedrich Böddecker (1607-1683). En van de Nederlandse componist/organist Hendrik Andriessen (1892-1981) werd op orgel een Thema met Variaties gebracht. Ter afsluiting kregen we van het duo Bach/Kamminga (1742-2010) een prachtige humoristische cantate te horen, die werd uitgevoerd door het Bach-Kammingakamerkoor met een slotkoor waaraan alle aanwezigen in de kerkzaal deelnamen.



De geluidskwaliteit van het met m'n telefoontje opgenomen filmpje van de humoristische cantate is slecht, maar live viel het gelukkig wel mee. Ik vond het een vermakelijke avond, en aan het applaus te horen ik niet alleen! Na het dankwoord van de jubilaris en de felicitaties van alle aanwezigen, werd de muzikale avond in de aula besloten met een drankje en een hapje.

Geen opmerkingen: