dinsdag, oktober 21, 2008

Twente



Een weekje herfstvakantie met de fam. v. D. Totaal acht bungalow's hadden we gehuurd op landgoed 'De Elsgraven' nabij Enter in Twente. Herfstvakantie met zo'n club, dat is de banden weer eens aanhalen, maar ook enthousiast fietsen, wandelen, tennissen, schaken, filmen, praten, lezen en lekker eten. En daarbij wordt er tussen de bedrijven door natuurlijk af en toe nog een beetje geslapen ook. En voordat je er erg in hebt is zo'n week dan weer voorbij!

Prachtige fietstochten hebben we gemaakt in de omgeving, Enter, Wierden, Rijssen, Goor en Delden. De 'Kasteel Twickelroute', een tocht van ruim 40 km van Enter naar Delden v.v. vond ik verreweg de mooiste. Behalve dat we door een prachtig landschap fietsten, kwamen we onderweg ook nog allerlei aardige bezienswaardigheden tegen zoals het Klompen en Zompen Museum in Enter, het Zoutmuseum, kasteel Twickel, Museumboerderij Wendezoele en de Noordmolen, een oude oliemolen in Delden. Het oude landschap ademt een rustgevende sfeer uit. En als je met Twentenaren aan de praat raakt, krijg je soms de indruk dat het een beetje kat uit de boom kijkerige types zijn, maar aan de andere kant, de loyaliteit en gemoedelijkheid die ze uitstralen valt mij toch altijd ook weer op.

Met een gezamelijke maaltijd in brasserie 'De Zwaan' in Delden hebben we de week stijlvol afgesloten. Bij leven en welzijn gaan we over twee jaar weer met z'n allen op pad. Waar we dan heen gaan weten we nog niet, dat ligt nog in het verre verschiet.

Geen opmerkingen: