woensdag, augustus 23, 2006

museumweekend II






Niet dat we het hele weekend in een museum hebben doorgebracht, zeker niet! Maar toch hebben we in het kader van bezig zijn met z'n allen, het één en ander gezien.
Zaterdagochtend, hoe staan de zaken er voor. Om te beginnen hebben we een logé t.w. onze oudste kleinzoon Thijs, hij is acht jaar. We willen samen iets gaan doen deze dag, maar wat? Diverse mogelijkheden passeren de revue, maar we komen eruit, een wandeling in park Sonsbeek te Arnhem met een aansluitend bezoek aan het Watermuseum aldaar. Voor een nieuwsgierig mannetje als Thijs, volgens ons een mooie bestemming.
Maar het komt er niet van. Als we rond half één in de auto willen stappen, gaat de telefoon, Christa, die wil s'avonds met Brend mee naar Brussel, of de kinderen dan voor de nacht bij ons kunnen slapen.
Daarvoor is het misschien wel gezellig om gezamelijk te eten. Natuurlijk vinden we dat gezellig, bovendien komt Evert jr. met Mink volgens afspraak ook nog aan het eind van de middag, en hoe meer zielen hoe meer vreugd. Lekker Skottel braaien!

Christa zou zorgen voor alle ingrediënten, maar wij moesten so wie so toch ook nog wel het één en ander in huis halen voor het weekend. Qua tijdsbestek pastte Sonsbeek ineens niet meer in de planning voor die dag, ander plan dus maar, per slot van rekening was het nog lang geen vijf uur! Het poldermuseum ofwel het Nieuwland erfgoedcentrum genaamd te Lelystad vonden we nog een haalbare kaart. Zo gezegd, zo gedaan, rond twee uur s'middags liepen we rond in het poldermuseum.
Interessant, dat zeker en ook voor Thijs en zijn leeftijdgenoten, maar we zouden naar mijn idee toch min of meer in tijdnood komen, als we nu alles uitvoerig zouden bekijken. Dus stelde ik voor het museum eerst maar eens in vogelvlucht te nemen, om later nog eens terug te komen, om het één en ander wat beter onder de loupe te nemen. Maar de meningen daarover waren natuurlijk al weer gauw verdeeld, discussie dus! Desalniettemin stonden we rond kwart voor vier weer buiten. Snel naar H'wijk gereden en boodschappen gedaan. Toen we thuis kwamen met de handel, waren Christa, Brend, Jeanne, Kim, ons nichtje logé Ingeborg en Teun de hond net gearriveerd, en even later was ook Evert jr. en Mink van de partij. Strakke planning!

Het Skottelbraaien ging gepaard met een hoop herrie en gedoe van kinderen en onszelf, ook kregen we een fikse donderbui te verduren. Maar we zaten redelijk droog onder de luifel en de parasol, het was een beetje alsof we nog op de camping zaten. Alles bij elkaar genomen was het toch weer een genoeglijk samenzijn. Christa en Brend waren daarna snel vertrokken, en wij hebben het nog laat gemaakt die avond, maar dat ging vanzelf, want het duurde vrij lang voordat alle kinderen op bed lagen en sliepen.

Zondag was een uitgesproken regendag. Een dag van langzaam aan doen en uitslapen. Toch zijn we er s'middags op uitgetrokken. Hattem, het Anton Pieckmuseum aldaar. In de stromende regen kwamen we aan met twee auto's vol. Paraplu's werden uitgedeeld, en in stevige pas liepen we een rondje door het stadje met de hele club, want voor we het museum in gingen moest eerst Teun nog worden uitgelaten.
Het Anton Pieckmuseum kenden we al van een eerder bezoek, maar is toch ook voor de tweede keer een bezoek waard, ook met kinderen, en zeker als je ook al eens met ze naar de sprookjes van de Efteling bent geweest, herkennen ze veel. Maar kinderen zijn ook altijd weer gauwer klaar dan wij, met dit soort dingen. Dus ook vandaag weer, was het een redelijk vluchtig bezoek, het in hetzelfde pand gelegen Voermanmuseum hebben we zelfs in looppas gedaan.
Honger hadden ze allemaal, en drinken wilden ze hebben!

In uitspanning "Het Engelse Werk" in Zwolle hebben we toen maar voor een ieder wat lekkers besteld. Toen we rond vier uur weer thuis waren, was Christa inmiddels terug uit Brussel en was Brend opweg naar Colombo op het eiland Sri Lanka.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jullie zullen wel moe geweest zijn, ik vindt jullie superouders! Veel liefs, Simone

Anoniem zei

Sorrie, ik vind jullie superouders!

Anoniem zei

Als ik dit lees heb ik het gevoel dat ik mee heb gehobbeld.Maar leuk toch en als ze weer naar huis zijn dan ga je lekker puin ruimen in huis.Dat heet dan nagenieten!
Gr.Geke