zondag, april 23, 2006

spektakelweekend



Zondagmiddag omstreeks 3 uur. Het weekend tot nu toe!
Vanaf vrijdagavond tot heden weinig rust in de tent.
Vrijdagmiddag Thijs en Mink van school gehaald in A'dam. Vervolgens thuis in H'wijk een tijdje achter op het terras zitten borrelen met Joke en Wilco, die ook ineens kwam opdagen. Daarna soep.
Maar dan vrijdagavond, kort voor aanvang van het Mega Kinder Spektakel, commotie in de familie, alles behalve leuk! Aansluitend toch je zinnen maar proberen te verzetten tijdens het MKS in het plaatselijk Cultureelcentrum met 6 kleinkinderen en Wilco.
De kinderen vonden het leuk, maar voor mij was het niet helemaal een onverdeeld genoegen. Teveel warrigheid in het hoofd!
De met helium gevulde ballonnen wilden na afloop zelfs niet allemaal stijgen, die van Thijs zakte zelfs naar de grond, waarop hij uitriep "dat heb ik weer" (hij had overigens vrij snel weer een exemplaar te pakken die wel de lucht in wou) veel bleven er ook in de boom hangen. Ik moest denken aan de spreekwoordelijke strijkstok.
Wilco, Roos en Daan deden aan dit spektakel niet meer mee, die waren direct na afloop van de musicaliteiten in de auto gesprongen en al op weg naar huis, want Daan moest zaterdagmorgen fit zijn voor het afzwemmen, en dus niet te laat naar bed.
Na afloop van het ballonnenfestijn Jeanne en Kim bij Christa afgeleverd, waarna ik thuis met Joke en Simone nog heel wat heb afgepraat.

Zaterdagochtend al weer vroeg op, om samen met Thijs en Mink, die waren blijven slapen, naar zwembad Sonnenberg in IJsselmuiden te gaan, omdaar Daan z'n zwemdiploma A te zien halen. Die kan dus nou ook z'n zwembandje in de wilgen hangen. In Zwolle, thuis bij Simone en Wilco, hebben we dit heugelijke feit gevierd met koffie en gebak.

Daarna Thijs en Mink naar Annet in A'dam gebracht, die ons gezellig trakteerde op een kopje thee. Even nog speelden wij met de gedachten om uit te gaan in A'dam, maar bij nader inzien lieten we die gedachte ook maar weer voor wat het was. s'Avonds in H'wijk in een redelijk tobberige sfeertje toch nog een lekker hapje gegeten bij Monopole, waarna we vrij vroeg het bed in zijn gedoken.

En nu is het zondag! We hebben alweer een tijdje achter op het terras gezeten, Christa is langs geweest, Simone heeft vanuit de auto opweg naar Lemmer gebeld, Brend is vanmiddag vertrokken naar ik meen Miami, Joke zit boven achter haar pc en ik zit beneden achter de mijne dit stukje te doen.
Straks gaan we naar een verjaardagsfeestje, onze nieuwste zwager wordt 60. Veel zin om te gaan heb ik persoonlijk niet op dit moment, maar misschien is het toch even goed voor ons, om maar wel te gaan.

Geen opmerkingen: